Hoppa till innehåll

En riktig hike genom…staden?

Efter en hel vecka av lite stressigt pluggande skrev jag äntligen de sista meningarna till min inlämning på fredag. Några av mina kamrater var klara för nån dag sen men jag hade minsann tagit min tid på mig, så som jag är (på gott och ont haha).

Med det kapitlet avslutat så begav jag mig ut på min första hike. Inte som i förra inlägget där det var mer av en promenad över till en strand. Denna gång ska ni få höra jag vandrade igenom staden!

Okej missförstå mig rätt nu, jag kallar inte en vandring genom staden för en hike, men det var i staden hiken började.

Jag och några utbyteskamrater var först i Quarry Bay för att vi letade efter den eftertraktade Monsterbyggnaden, alltså en skyskrapa med tre sidor. Och de är dessutom två olika byggnader som är precis intill varandra. Dessa bilder ger riktigt ”instagramvänliga” bilder så vill man vara lite influenser som jag försöker bli är det bra att ta sig hit.

Men efter detta och ett köp för färdkost så gick vi bara några hundratals meter från dessa typiska exemplar av Hongkongs betongjungel för att ta oss in till en lång vandring genom Hong Kong Island.

Det började subtilt som en lite större innerstadspark, men det dröjde inte länge förrän allt ljud från bilar och konstruktion ersattes med ljudet fågelsång och spelande syrsor. Det blev nu att ta sig upp i självaste berget och korsa det för att kunna ta oss till ett ställe på andra sidan som heter Repulse Bay, där Internationella skolan finns. Med andra ord ett typiskt ställe som är full av massa rika expats och dessutom en superschysst sandstrand där man kunde chilla riktigt länge utan att bli störd.

Efter att ha vilat upp oss en stund på stranden var det dags att leta upp käk. Tyvärr hade det närliggande pizzastället stängt så vi begav oss till Causaway Bay i mitten av staden i stället. Precis när vi klev av bussen så hamnade vi nära ett streetfood ställe där de hade friterad kyckling och dessutom bubble tea bredvid!

Kvällen kunde inte blivit bättre. Vi gick till en park i närheten med vår mat och satte oss där medan natten var ung. Och som grädde i moset var det riktigt varmt och skönt hela dagen.

Detta var bokstavligen bara 10 minuters promenad efter att vi varit i mitten av staden. Den bara försvann liksom.
Vad var det jag sa? Instagram vänligt delux!
Visserligen så var vår vandringsstig mer av det asfalterade slaget men nu så är ju syftet ändå att man får vandra ute i naturen!
Repulse Bay ska tydligen ha utsikt över solnedgången. Det är nåt vi försökte tänka på när vi vandrade, men kom istället till neonljuset på kvällen. Jag klagar inte
Avslutade senare kvällen med en tripp in till staden, där käkade vi supergod friterad kyckling från gatan och fick en persiko-te på köpet