Hoppa till innehåll

Top 3 höjdpunkter i Montreal

Hej allihopa

Tänkte i detta inlägg dela med mig av lite höjdpunkter från min helg i Montreal!

Bästa poutinen

Poutine, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, kommer ursprungligen från Montreal-trakten och det är kanske inte så oväntat att man därav kan hitta riktig god poutine här. Vi blev tipsade om att La Banquise skulle ha stans bästa poutine och måste instämma i att den var riktigt god! De hade t o m sin egna öl här.

Mount Royal

Mount Royal är en park/berg som ligger mitt i centrala Montreal och så klart tog vi en hike upp för att kunna njuta lite av utsikten! En isig promenad men mäktig utsikt.

Crew Collective & Café

En vän tipsade om ett coolt café i Montreal där det känns som man sitter i en centralstation. Måste hålla med om att det var en unik upplevelse att besöka detta café som dessutom hade väldigt goda bakelser! Kändes som ett riktigt hipsterställe med alla studenter som satt med sina datorer.

Utöver tidigare nämnde höjdpunkter så var det en riktigt trevlig helg i övrigt. Vi åt massar av god mat (bl a dumplings från Chinatown) och hann promenera runt i flera coola områden i Montreal. Även om jag trivs bra i Ottawa måste jag erkänna att Montreal är en riktigt häftig stad (och billigare!) så kan varmt rekommendera alla att besöka staden eller varför inte göra ett utbyte där?