Hoppa till innehåll

Topp 5 matställen att besöka i Hongkong

Det är faktiskt helt omöjligt att skriva en lista som gör den enorma, och jag menar verkligen enorma, mångfalden av mat som finns i Hongkong någon rättvisa. Vad du än gör så finns det andra ställen som gör samma typ av mat på ett annat sätt som faller dig mer i smaken än något annat ställe. Personligen har det också varit lite av en utmaning att hitta ställen som är extra goda för att under lång tid har saker stängt så tidigt som 18:00 och alla ställen erbjuder inte take-away. Och om de gör det kan det bli en utmaning att hitta ett bra ställe att äta utomhus också. Men jag har gjort mitt allra bästa efter all denna tid att hitta de godaste matställen:

Top 1: Tim Ho Wan, Central

Denna kedja dim sum var det första stället jag gick till och har sedan dess varit vad jag jämfört alla dim sum ställen med. Och i slutändan är detta faktiskt det bästa stället att gå till om du vill ha dim sum för första gången och njuta av det. Deras mest berömda plats är i Kowloon men jag har inte varit där. Tyckte platsen i Central var redan enormt bra.

Top 2: Ramen Cubism, Lan Kwai Fong

Med inte så jättemånga olika soppor på listan så förblir Ramen cubism fortfarande ett av de godare ramen resturangerna i Hongkong som jag varit på. Ramen överlag går att hitta nästan vart som helst i staden. Det är liksom som att man är i Stockholm och vill påstå att ”Här finns godaste kebaben”. Smaken är som baken, jag tyckte Ramen Cubism var bättre än det jag tidigare testat.

Top 3: Burger Deli, Sai Kung

Burgare var något jag var riktigt överaskad att jag skulle hitta så mycket av i Hongkong. Det var verkligen bra det för om det är något Hongkongborna gjort rätt är det burgare, och folket på Burger Deli i Sai Kung har några av stadens bästa. Har man nyss varit på stranden eller en hike tripp går man hit och njuter av en fet Trippel Cheese burgare.

Top 4: Moti Palace/The Delhi Club, ChungKing Mansions

Tsim Sha Tsui är ett väldigt centralt område i Hongkong där många indier har sitt hem. Chungking mansions är ett av dessa ställen och där kan man hitta ställen som Moti Palace och The Delhi Club. Bättre indisk mat får man verkligen leta efter. Ostigt nan bröd och lammcurry som man börjar drömma om. Kan vara lite svårt att hitta först men oftast är det folk vid ingången till Chungking som försöker värva in en till sina restauranger och visar vägen.

Chungking kan betraktas av vissa som ett litet mer ”skumt” område, så kom helst i större sällskap.

Top 5: Chop Chop, Fortress Hill

All right, något som skriker Hongkong är Char siu. Även känt som BBQ pork, det är en av Kantonesiska kökets mest älskade favoriträtter. På Chop Chop kan du få ett av stadens bästa. Med neonskylt och retro-nostalgisk inredning, sanna mina ord detta är en blivande michelin rekommendation som bara väntar på sin stjärna. Deras signature Sorrowful rice är mest känd för att ha varit en rätt i berömda Hongkong filmen The God of Cookery, det är till och med deras egna kock som skapat den.

Honorable mentions:

Mr. Wong, Mong Kok.

Känt studenthak där man kan få så mycket mat man vill för en billig slant.

One Dim sum, Prince Edward. 

Stenkast från tunnelbanan, här hittar du bästa billiga dim summen i stan. Inte alls dumt om man är i området och är sugen på något litet och billigt.

Varierade street food ställen i Mong Kok, Jordan, Prince Edward

Ovanför Tsim Sha Tsui finns det flera gator som är proppfyllda med gatumat som man kan käka. Du kan hitta ställen som har spett med tarmar, lunga, hjärta eller bläckfisk, fishballs, shumai och andra kryddiga smårätter. Jag rekommenderar stället som är Michelin rekommenderat och har Doggie noodles och Faux Shark fin soup på menyn. Det fyller kistan bra en ljummen Hongkongkväll.

Fireside

I Hong Kong Central finns det en väldigt massa lyxmat. Fireside är en av dom. Vill man verkligen unna sig själv och äta något som kanske är lite på den mer dyra sidan är detta ett av ställena man borde titta till. Njut av goda köttbitar eller deras fantastiska tasting menu.

Dough bros

Pizza finns det också lite av i Hongkong, och Dough bros har dessa extremt goda surdegspizzor. Lite surt kanske att de bara ger take-away, men det är inte alls svårt att hitta en park eller liknande att sätta sig på. Dippsåserna man får till är underbara. Rekommenderar tryffelmajonäsen. Enligt min irländska kompis var det ”So fucking good!”, jag är mer än villig att hålla med.

Shanghainese pan-fried dumplings

På ett par ställen i Hongkong finns det ställen som serverar pan-fried dumplings på shanghainesiskt vis. Det är dumplings med soppa i som vikts och steks på sin sida toppad med sesamfrön. Det är fybubban gott och med lite röd vinäger är det extra mumsigt.