Hoppa till innehåll

Möte med Roko Tui

Idag åkte vi till Ba Provincal Office i Lautoka. Väl där hade vi ett möte med “The village head” eller “Roko Tui” som det heter på Fijianska över byn Abaca. För honom fick vi presentera varför vi vill åka till Abaca och vad syftet med vår vistelse är. Mötet gick bra och vi bokade in att vi ska åka till Abaca på tisdag nästa vecka. Där ska vi träffa “Chief of the village” och för att bli accepterade och välkomnade in i byn måste vi delta i en ceremoni som kallas Sevusevu. Vi bestämde även att vi ska sova i byn en natt så vi får en bättre förståelse för hur det är att leva där.

Det ska bli väldigt kul att få åka till Abaca! Vi hade inte planerat att sova där från början men vi ser verkligen framemot det nu. Byn ligger uppe i bergen så det tar nog lite tid att åka dit också. Jag tänker att jag ska förklara mer om den där ceremonin, Sevusevu, men jag är fortfarande lite osäker på hur det går till så jag berättar mer efteråt!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.