Hoppa till innehåll

Att bo i en by utan elektricitet

Vi fick sova i ett litet hus tillsammans med Village Headman’s syster i Abaca. De flesta hus i byn liknade detta huset. Möblerna var oftast placerade vid väggarna och i mitten av rummet fanns en matta där man satt och åt eller umgicks med andra. I vårt hus fanns även ett matbord vilket endast fanns i två hus i byn. Village Headman berättade att hans syster var lite mer modern av sig och att hon därför tog med sig lite mer moderna saker som t.ex. matbord till byn.

Det fanns varken kök eller toalett i huset. En man som bodde i ett annat hus lite längre bort hade en vattentoalett i ett skjul som vi fick låna. Eftersom det inte fanns någon belysning var vi tvungna att ta med en sollampa för att se vart vi gick och för att kunna lysa åt varandra när vi var på toa på kvällen.

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!