Hoppa till innehåll

Några avslutande ord

Nu har det blivit dags för mig att tacka för mig. Jag är så tacksam över att jag fick möjligheten att göra MFS och att jag dessutom fick göra det på Fiji. Vet inte hur stor sannolikheten är att jag faktiskt hade åkt till Fiji om det inte vore för MFS.

Att besöka byarna och få höra om hur invånarnas liv påverkas av naturkatastrofer och hur det är att leva utan elektricitet var så givande och det är otroligt svårt att sätta ord på allt man upplevt. Om ni funderar på att göra ert examensarbete utomlands så vill jag bara säga GÖR DET!

Om ni funderar specifikt på Fiji ger jag er här några tips:

  • Räkna med Fiji-time och att det antagligen inte blir som ni tänkt er – Vår plan var att samla in data direkt och sedan kunna skriva på projektet under tiden vi var i Fiji. Pga förseningarna med forskningstillstånden blev det istället nästan lite stressigt med att hinna samla in all data… Var beredda på att behöva ändra era planer!
  • Kolla upp allt som krävs för att få göra forskning i Fiji och börja samla alla papper till forskningstillstånden tidigt (helst innan ni vet ifall ni fått stipendiet) för det kan ta jättelång tid…
  • Fiji har cyklonsäsong från och med November till och med April. Vi kom dit sista veckan i April och vädret var mycket varmare och mer ostadigt under den veckan. Min rekommendation är att åka efter April och överväga att presentera examensarbetet i Augusti.

Nu är planen att jag och Erika ska göra klart vårt examensarbete och presentera det i augusti och därefter kan vi äntligen titulera oss civilingenjörer! Hoppas ni får en fin sommar!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!