Hoppa till innehåll

Praktik på start-up i Singapore

Heej,

Jag har precis slutat jobbet och tänkte ta tiden att berätta om mitt Internship här i Singapore och vad jag får göra. Jag jobbar på Binomial Consulting som är ett litet konsultbolag, där jag har rollen Associate Consultant. Binomial startades 2019 av Tay Kae Fong som är min chef. Han är uppvuxen i Singapore och läste också på NUS och har jobbat på andra bolag tidigare bl.a. Deloitte. Han har även själv gjort NOC på Silicon Valley och vet därför hur programmet är. Vi är ett team på 3 personer som jobbar tillsammans och håller workshops. Jag får vara med på de olika projekten som de har med olika klienter. Det som också är lite annorlunda med mitt jobb är att jag jobbar på distans på heltid. Företaget har ingen egen kontor, utan vi brukar ses på klient möten hos kunderna. Vi har även möten ungefär 3 gånger i veckan. Resten av mina NOC-kamrater jobbar antingen på plats eller hybrid.

I början var det lite jobbigt att jobba på distans, då jag inte vet så mycket om Singapore och vart jag kan sätta mig för att jobba. Dessutom kändes som att jag slängdes in i arbete, utan att få lära känna mina kollegor. Jag träffade inte mina kollegor förens tredje veckan. Efter att jag har fått vara med på workshops och klient möten har det blivit mycket roligare och mer interaktivt. Jag har fått lära känna min kollega och min chef bättre.

Jag har varierande arbetsuppgifter såsom att göra marknads analyser, hantera stora mängder data, skriva artiklar om ett ämne jag själv får välja, case studies, skapa power points, anteckna under klient möten och vara med på workshops.

// Sabina