Hoppa till innehåll

Ormar och Second Hand – En helg i Nairobi

Min första helg i Nairobi inleddes med en otroligt regnig lördag(det är faktiskt regnperiod just nu, även om vi inte märkt av det så mycket). Våra planer på att cykla och käka picknick fick istället bli ett besök till Nairobi National Museum. Där fick vi en liten guidad tur om Kenyas kultur, stammar, djur och evolution. Och dom hade en ”snake park”. Vi såg pytonormar, kobror och en som var klassificerad som ”Africas farligaste orm” men framförallt såg vi den ökända ”black-mamba”. Helt ärlig var den mer blå än svart. Den är supergiftig och anses vara bland de farligaste ormarna i världen eftersom den är så stor, giftig, aggressiv och snabb. Jag tänker lite på incidenten på skansen här i vintras och tittade extra noga efter taklampor eller sätt för ormen att ta sig ut på. Säkerheten in till alligatorn och krokodilerna kändes sådär eftersom det bara var ett metallstängsel med lite hål här och var men det slutade ändå med att jag gick in i buren och klappade alligatorn på svansen. Det kändes inte toppen att guiden petade på det stackars djuret som låg och chillade i en alldeles för liten pool men en språkbarriär gjorde att han inte helt förstod oss när vi bad honom sluta. Det positiva är att guiden sprutade lite vatten på alligatorn och det verkade den ändå digga. Jag såg också mitt favoritdjur – sköldpaddor. Och en var supergullig när den åt sallad! Vi kommer antagligen komma tillbaka till muséet eftersom vi inte hann utforska allt denna gång.

På söndagen besökte vi Toi Market, en enorm secondhand marknad i Nairobi. Där såldes mestadels kläder men även prylar, skor, mat och vi såg även täcken och kuddar. Många stånd bestod av en massa kläder som hängde synligt, tätt packade och om man duckade under dessa kom man in i shoppen som ungefär rymde den som jobbade där och en kund samt två till tre massiva högar av kläder. Gångarna med stånd fortsatte åt alla håll och kanter kändes det som, en del stånd var ute på större gator och andra långt inne i en labyrint med heltäckande tak av metallplattor. Jag köpte ett par friluftbyxor för lite hajker och safaris som vi planerar att gå på samt ett par tröjor som passar med dresscoden på skolan.

Imorgon ska vi till skolan men här kommer i alla fall lite bilder från helgen

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!