Hoppa till innehåll

Swapfiets!

Här i Holland så cyklar precis ALLA. Vilket är väldigt bra 🙂

Egentligen hade jag kanske inte behövt en cykel då jag bor två min från skolan och två min från centrum men det är väldigt skönt att ha en cykel när man ska handla, hem från tåget eller ta sig hem när man varit ute och vill ej gå själv/ta sig hem fort.

Det finns tre alternativ att fixa cykel: Köpa ny, köpa begagnad eller hyra.
Är man som jag bara här en termin skulle jag absolut säga att hyra är bäst. Köpa begagnat kan kanske bli billigare men vad jag har hört kan det vara svårt att bli av med cykeln då alla lämnar eller åker hem över sommaren och inte vill köpa cykel då. Snackar främst vårtermin. Köpa ny skulle jag inte säga är ett alternativ då de är väldigt dyra cyklar här + hög stöldrisk på cyklar (alla använder minst två lås) så de flesta målar om sina cyklar så de ser ut som skrothögar. Så inte värt i mina ögon.

Swapfiet heter företaget som hyr ut cyklar här. Jag betalar ca 200kr/månaden för min cykel. Den har inga växlar men jag valde till en cykelkorg. Så jag har den enklaste och det funkar superbra!
Fördelen med att hyra är att om något krånglar så åker jag bara dit och Swapfiet fixar eller byter ut min cykel. Blir den också snodd får jag betala en liten självrisk och sen får jag en ny cykel. Känns supersmidigt och skönt.
Finns såklart bättre cyklar med växlar om man vill ha det och vill man slå på stort kan man även hyra en el-cykel 😀

Så till er som ska ner till Holland skulle jag absolut rekommendera Swapfiet!

Här är deras hemsida: https://swapfiets.nl/

Ha det bäst!
/Linnéa

swapfiets kontor
Här hämtade jag ut min cykel på Swapfiets kontor!
röd cykel
En av cyklarna man kan få hyra, jag valde samma modell men en mörkgrön!
personal hjälper en kund med cykel
Här hjälper personalen en kund som kom in med sin cykel, supersmidigt!
Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!