Hoppa till innehåll

Semester till Kusten

I fredags packade vi ihop våra saker och tömde lägenheten som varit vårt hem i dryga två månader i Nairobi. Det var lite sorgligt att säga hejdå men också spännande att bege sig av mot nya äventyr. På lördag morgon satte jag mig på tåget från Nairobi för att åka till den näst största staden i Kenya, Mombasa. Att gå på tåget är en rätt simpel process i Sverige men här rekommenderar de att man är på plats en timme innan avfärd och när vi gått igenom säkerhetskontrollen förstod vi varför. Det var nämligen den första av flera. Vi blev kroppsvisiterade och fick gå igenom metalldetektorer två gånger, två hundar luktade på våra väskor efter droger, våra väskor blev scannade två gånger och däremellan en pass- och biljettkontroll. Mer strikt än på Arlanda helt enkelt. I början hade jag sällskap av Kristy och hennes pojkvän Kasper som har hakat på vår resa i Kenya numera men sedan gav de sig av mot safari och jag fortsatte tågresan hela vägen till Mombasa. Därifrån tog jag en matatu till Watamu. Nu spenderar jag 3 dagar här och imorgon möter jag återigen upp med Kristy och Kasper. Sen drar vi vidare och spenderar ett par dagar i Mombasa och därefter Diani.

När jag kom fram till Mombasa regnade det och vädret har inte blivit bättre sedan dess så min soliga semester vid kusten har inte riktigt inträffat. Jag hoppas på bättre väder framöver, även om regn kan vara mysigt det med. Det är också dryga 25 grader så luften är väldigt fuktig just nu. Såhär har det sett ut under resan och vid kusten än så länge.

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!