Hoppa till innehåll

Snorkling vid Moreton Islands vrak

För någon dag sedan packade jag, Leonie och Matthias väskan och begav oss till Moreton Islands, en dryg timmes båtfärd från Brisbane och världens tredje största sandö.

När vi kom iland begav vi oss till vår guide som skulle visa oss vraken som ligger utanför en av stränderna på Moreton där vi skulle snorkla. Vi fick varsin våtdräkt, simfötter och cyklop och skuttade ombord på deras lilla pråm som tog oss ut till vraken.

Plask ner i vattnet och sedan en helt fantastisk simtur bland fiskar i alla regnbågens färger. Helt klart något av det häftigaste jag gjort hittills.

Vraken har sänkts på platsen med flit av regeringen för att skapa en skyddad hamn för småbåtar. Vraken fungerar som vågbrytare och sänktes under 1960-talet.

Efter vår undervattensutflykt bestämde vi oss för att äta lunch och sedan utforska ön till fots. Det fanns otroligt mycket aktiviteter man kunde boka men de flesta av dem är rätt dyra och en promenad kändes helt rätt.

Vi fick tips från hotellreceptionen på ön om en slinga som började längs stranden, vek av vid den lokala öknen och sedan vände ner mot byn igen via skogen.

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.