Hoppa till innehåll

Lofoten – del 1

Följ med på min långa resa till Lofoten!

Under utbytets första veckor i Trondheim har jag och mina vänner här pratat om att åka på en resa tillsammans; man måste ju passa på innan skolan börjar ordentligt! Då kom det på tal att vi skulle kunna åka tåg i tio timmar för att sedan åka en tre timmar lång färja till Lofoten!

”Tjena, stor chans att jag reser 13 timmar plus väntetid till någon jäkla ögrupp norr om polcirkeln”

– är en ganska bra representation av vad jag tänkte när jag först fick höra detta. Jag har egentligen aldrig rest så lång tid, och jag är väl mer van vid att åka på solsemester än att vandra bland fjordar…

Karta som visar var Lofoten ligger. Det är ungefär approximativt så långt norrut man kan komma.

Men vipps, så fixade vi tåg, färja och boende till ön Moskenes! Allting var väldigt enkelt, och inte överdrivet dyrt. Vi betalade ungefär 2500 NOK / person för resa och två nätters boende, och då var vår Airbnb riktigt fin! Jag var riktigt taggad på denna resa! Nästan allt med den var helt nytt för mig.

Allting var i ordning för att vi skulle gå på ordentliga vandringar, mycket längre och mer avancerade än de vi tidigare gjort i fjällen runt Trondheim. Jag var riktigt taggad! Vi hade läst på mycket om ön och det verkade fantastiskt vackert. Det fanns även en chans att vi skulle få se norrsken, men den var ganska låg…

I nästa inlägg skriver jag mer om själva resan, vi hörs då!

Moskenes i Lofoten. En fantastiskt vacker plats.
Jan och Adrian har det trevligt på färjan mellan Bodö och Moskenes.
Början av våran tio timmar långa tågresa mot Bodö, för att sedan ta en färja mot Moskenes!
Hej! Jag heter Alexander och kommer blogga om mina utbytesstudier i Trondheim. Häng med på mina resor!