Till innehåll på sidan

Jobba som studentambassadör

Jobbet som studentambassadör är ett roligt, flexibelt och meriterande jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH.

Intresserad? Ansök senast 15 maj

Skicka in din jobbansökan med CV och personligt brev senast 15 maj till studentrekrytering@kth.se . Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor, hör av dig till Johanna Franson via samma mejladress studentrekrytering@kth.se .

Som studentambassadör jobbar du med att informera och inspirera presumtiva studenter till att söka en utbildning på KTH. Du reser tillsammans med andra studentambassadörer till gymnasieskolor och minimässor i hela landet (främst utanför Stockholm) för att hålla inspirationsseminarium och informera vid bokbord. Du tar även emot skolklasser på KTH campus och svarar på frågor som presumtiva studenter ställer på webbsidan Fråga en KTH-student . Som studentambassadör kan du även jobba med stora evenemang som utbildningsmässor och Öppet hus.

Gruppbild på KTH:s studentambassadörer på SACO-mässan.
Gruppbild på KTH:s studentambassadörer på SACO-mässan.

För att kunna inspirera och väcka intresse på bästa sätt deltar du i ett utbildningsprogram med fokus på ungdomskommunikation och presentationsteknik som har skräddarsytts för KTH:s studentambassadörer. Det är dock viktigt att du redan från början tycker om att förändra attityder, att prata med och inför andra människor samt att du vill utveckla och förbättra din presentationsteknik.

Arbetet kräver att du tar eget ansvar, är lösningsfokuserad och kan samarbeta med olika typer av människor. Jobbet innebär en hel del resande utanför Stockholmsregionen. I jobbet ingår bokning av resor och att självständigt ta kontakt med studievägledare och andra representanter i samband med ditt uppdrag.

Uppdraget startar i och med en obligatorisk utbildning i september och fortsätter under hela läsåret 2024-2025, med möjlighet till förlängning. Intensiteten i arbetet är störst under perioden januari-15 april. I år kommer vi att anställa runt tjugofem nya studentambassadörer och vår ambition är att ha en spridning av studentambassadörer från olika utbildningar samt en spridning gällande kön, geografisk härkomst och social bakgrund. Studenter med en annan hemort än Stockholm är särskilt välkomna att söka jobbet eftersom det är en fördel när man som ambassadör möter presumtiva studenter utanför Stockholmsregionen.

Innehållsansvarig:info@kth.se
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2024-04-09