Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sommar- och intensivkurser utomlands

Spendera sommaren på ett annat universitet i ett nytt land, eller studera utomlands utan att vara borta en hel termin. Sommarkurser kan ge en försmak av hur det är att studera utomlands eller vara ett alternativ för dig som inte har möjlighet att vara utomlands en längre period. Det är även ett sätt att fördjupa kunskaperna inom ett visst ämne samtidigt som du får uppleva ett annat land och en ny kultur.

Sommarskolorna och kurserna ges av KTH:s samarbetspartners, men ingår inte i KTH:s verksamhet. Det är viktigt att du som vill delta vid dessa kurser kontrollerar vad som gäller angående exempelvis avgifter, försäkringar och annat nödvändigt genom att besöka arrangörens webbsida. Om du vill tillgodoräkna dig kurserna i din utbildning behöver du kontakta programansvarig vid KTH för att undersöka möjligheterna.

Kurser som är öppna för ansökan

Här syns kurser som är öppna för ansökan just nu. Observera att det här inte är en fullständig lista över sommarkurser från KTH:s partneruniversitet, utan endast ett urval. Länkarna leder vidare till respektive universitets egna hemsida.