Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH-NOC Singapore

Är du intresserad av entreprenörskap och sugen på att kombinera en utbytestermin i Singapore med praktik på en startup? KTH erbjuder ett unikt utbytesprogram med National University of Singapore (NUS) som kallas KTH-NOC Singapore. Programmet ges under sex månader på vårterminen och består av både praktikplats på ett startup-företag och kurser inom entreprenörskap på NUS Business School.

KTH-NOC-studenter på plats i Singapore

Ansökan

Ansökan för KTH-NOC Singapore vårterminen 2025 är nu stängd.

Om KTH-NOC Singapore

KTH-NOC Singapore är ett utbytesprogram som ges på vårterminen varje år. Du som deltar i programmet får möjlighet att utbildas i entreprenörskap på NUS Business School och tillämpa kunskaperna vid ett start-up-företag. Du får också möjlighet att bygga upp ett internationellt nätverk av studiekamrater och företagskontakter, samt leva och verka i ett pulserande land med ett dynamiskt företagsklimat. Programmet omfattar 24 modular credits (MC), vilket motsvarar 36 hp och består av följande moduler:

Deltagande studenter klassas som utbytesstudenter och får hjälp med bland annat bostad. Du behöver inte heller hitta praktikplats själv, utan du blir tilldelad en plats som en del av programmet.

Förutsättningar

KTH-NOC Singapore ska helst genomföras på masternivå i årskurs 4. Programmet riktar sig främst till civilingenjörsstudenter. Syftet med programmet är att du som deltar ska lära dig mer om entreprenörskap. Du behöver vara inställd på en termins utmanande studier och praktik. Som student är det ditt ansvar att, tillsammans med din internationella koordinator på skolan, säkerställa att utbytet passar in i studieplanen och att kurserna kan tillgodoräknas. Kontakta din internationella koordinator för avstämning innan du ansöker.

KTH:s internationella koordinatorer

Du kan inte tilldelas en plats vid KTH-NOC Singapore om du redan får fått en utbytesplats vid ett annat av KTH:s utbytesuniversitetet vid samma vårtermin. Däremot är det inget hinder om du har varit på utbyte tidigare under dina studier - det ses i stället som en merit.

Ansökan

Ansökan görs online i KTHs ansökningsportal. Länk finns publicerad på den här sidan när ansökan är öppen.

Till ansökan bifogas:

  • CV enligt NUS CV-mall (doc 68 kB)
  • Utdrag från LADOK på engelska
  • Intyg från programansvarig och/eller internationell koordinator på din skola att KTH-NOC går att genomföra inom ramen för din utbildning

Observera att ovanstående dokument behöver laddas upp som ett samlat dokument i ansökningsportalen.

Urval sker vid KTH utifrån betyg i kombination med en intervju och eventuella meriter. Stor vikt läggs vid engagemang vid sidan av studierna i kombination med goda betyg. Du ska även ha någon form av arbetslivserfarenhet, men det behöver inte vara relaterat till studierna. Sökande meddelas resultat om plats på programmet i början av juni och praktikplatsen tilldelas under hösten.

Inpireras av tidigare studenters berättelser

Informeras och inspireras av tidigare studenters erfarenheter av KTH-NOC Singapore genom att läsa deras reseberättelser.

Oliver Berggren 2022 (pdf 1,3 MB)

Madeleine Cromnier 2022 (pdf 2,4 MB)

Sabina Kabir 2023 (pdf 7,6 MB)

Sirwan Najmadin 2023 (pdf 3,5 MB)

Moa Ahlstrand 2023 (pdf 906 kB)

Sara Karam 2023 (pdf 6,7 MB)

Sebastian Malmgren Strömberg 2023 (pdf 227 kB)

National University of Singapore (NUS)

NUS är ett av Asiens främsta universitet med undervisning och forskning i världsklass. Universitetet har omkring 30 000 studenter från över 100 olika länder och är beläget i utkanten av Singapore stad. KTH och NUS bedriver ett omfattande studentutbyte.

National University of Singapores webbplats

NUS bedriver även ett motsvarande program med flera toppuniversitet runt om i världen, bland annat på KTH. NUS-studenter kommer då hit för kurser och praktik.

Läs mer om NUS Overseas Colleges