Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Examensarbete utomlands

Som KTH-student kan du genomföra ditt examensarbete utomlands både på kandidat- och masternivå. Studenter som gör sitt examensarbete inom Europa kan ansöka om Erasmusstipendier precis som för vanliga utbytesstudier. Studenter som vill genomföra fältstudier i utvecklingsländer har möjlighet att söka KTH Field Studies resebidrag.

1. Börja planera i tid

Ditt examensarbete genomförs vanligtvis under vårterminen ditt tredje eller femte år. Du kan genomföra ditt examensarbete utomlands på både kandidat- och masternivå, även om du varit på utbyte tidigare. Det viktiga är att du börjar planera i tid.

2. Fundera på var du vill genomföra ditt examensarbete

Beroende på var i världen du vill genomföra ditt examensarbete kan du ansöka om olika stipendier för att finansiera merkostnader som resor och boende.

3. Hitta ett lämpligt examensprojekt

Att hitta spännande projekt som kan omsättas i ett examensarbete behöver inte vara svårt.

Hitta examensprojekt

4. Följ skolans instruktioner för examensarbete

Ett examensarbete utomlands genomförs precis som examensarbete i Sverige. Bland annat måste du ha en handledare och examinator vid KTH och projektet ska godkännas vid din skola. Det är viktigt att du följer skolans instruktioner för hur ett examensarbete ska genomföras, oavsett var du genomför dem.

5. Se över ekonomin och ansök om stipendium

Att genomföra sitt examensarbete utomlands betyder sällan några större kostnader. Se över hur du ska göra med ditt vanliga studiemedel och om du ska söka stipendium.

Finansiering för examensarbete utomlands

6. Förbered språket

För att klara utlandsstudierna kan du behöva förbättra dina språkkunskaper. KTH har ett stort utbud med poänggivande språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer som vi rekommenderar.

Språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer

7. Viktiga förberedelser innan avresan

Innan du åker är det viktigt att du ser över dina försäkringar och andra praktiska saker.

Viktiga förberedelser