Till innehåll på sidan

Språk och kommunikation för programstudenter

För KTH:s svensktalande programstudenter erbjuder Språk och kommunikation kurser på olika nivåer i engelska, franska, italienska, tyska, spanska, kinesiska och japanska, samt i retorik, kommunikation och global kompetens. Många kurser ges på kvällstid och en på distans.

Utbud för KTH:s svensktalande programstudenter

Foto: Amir Rezai

Välkommen till...

Komplett lista över alla poänggivande kurser på ITM/Lärande

Förkunskapskrav

Språk och kommunikation ger språkkurser på såväl grundnivå som ett flertal olika fortsättningsnivåer. Eftersom syftet är att varje enskild teknolog ska kunna delta i en kurs som bäst passar de egna förkunskaperna är det viktigt att försöka välja rätt kursnivå redan från början. Har du förkunskaper i språket kan du t.ex. inte välja en kurs på grundnivå. Förkunskapskravet är angivet under "Behörighet" i kursplanen för varje kursbeskrivning i Kurs- och programkatalogen på Studentwebben.

Om anmälan

Så här anmäler du dig till kurser

Utlandsstudier på gång?

Ska du studera utomlands är det viktigt att påbörja dina språkstudier i god tid. Du söker själv via antagning.se, där kurserna syns under antagningsperioden. Har du missat deadline kan du också bli sent antagen direkt av din studievägledare. Kontakta oss om du har frågor.

Kontakt