Till innehåll på sidan

Kommunicera på engelska

Våra kurser i kommunikation på engelska kommer att öka ditt språkliga självförtroende, visa hur du undviker misstag samt utveckla din förmåga att effektivt läsa och skriva på engelska i dina studier och i arbetslivet. Enkelt uttryckt: vårt mål är att hjälpa dig att förbättra din engelska!

Kurserna kombinerar nyttiga kommunikationsövningar med autentiskt material. Materialet hjälper dig att öka din förståelse för nya rön inom vetenskap och teknik och i takt med att du arbetar med människor från andra delar av världen inspireras du till att använda din förbättrade engelska på nya, spännande sätt.

Dina framsteg bedöms löpande. Alla inlämningsuppgifter rättas systematiskt, med fokus på naturlig, korrekt engelska och effektiv kommunikation anpassad för verkliga situationer.

Prata med din studievägledare idag om att läsa en kurs hos oss!

Har du frågor om våra kurser i engelska? Skriv till language-communication@kth.se

Kurser i kommunikation på engelska (nivå B2)

Våra språkkurser följer GERS – Gemensam europeisk referensram för språk , och engelska B2 är den nivå som vi rekommenderar till KTHs studenter: det är den nivå som följer naturligt på gymnasiestudierna, och är vad som krävs för att kunna skriva texter och presentera arbeten på universitetet och i arbetslivet som ingenjör.

De allra flesta av våra kurser på B2-nivå är på 7,5 hp och går över en period. För dig som har svårt att ta en kurs på campus erbjuder vi Engelska för högre studier, en online-kurs på 3 hp som spänner över en period. Se listan här intill för länkar till kurskatalogen och kursplaner.

Vilken kurs ska jag välja?

Klicka här för att läsa beskrivningar av kurserna i engelska , och för att se vilken som passar dig bäst.

Engelska B1

Om du skulle vara i behov av en grundläggande repetition av engelskan finns även en terminslång kurs, Engelska B1: Grundläggande grammatik och ordförråd. Innan du söker till denna kurs, ber vi dig att ta kontakt med kursansvarig lärare .

För doktorander, anställda och yrkesverksamma 

Doktorander (vid KTH eller annat lärosäte) är varmt välkomna att söka någon av våra tre doktorandkurser. Information om schema, länkar till kursplaner, och anmälan hittar du på vår sida för doktorandkurser .

Är du doktorand och eller annan anställd på KTH och vill läsa någon av våra poänggivande kurser för programstudenter: kontakta sprakkurser@kth.se . Doktorander och anställda måste söka programstudenters kurser via centrala antagningsenheten.

Är du yrkesverksam eller arbetsgivare utanför KTH: kontakta enhetschef Ida Pinho, pinho@kth.se , om uppdragsplats eller uppdragsutbildning.