Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • Elektronikåtervinning - på vems bekostnad?

    I juletider ökar handeln med hemelektronik när allt fler vill köpa en ny mobil, tv, bärbar dator eller surfplatta som julklapp. Men vad händer med de gamla elektronikprodukterna? KTH-forskaren Shakila Umair har studerat elektronikskrotet på sin väg till och i Pakistan och utforskat levnadsförhållandena för de människor som arbetar med skrotet.

  • Ökad återvinning avgörande för hållbar framtid

    I en tid när våra samhällen – och själva naturen – hotas av klimatförändringar, verkar det rimligt att fråga sig: Har återvinning fortfarande någon betydelse? Två svenska forskare menar att det har det.

  • Nå miljömålet 2050 med förbränningsförbud

    För att nå EU:s miljömål måste Sverige minska mängden koldioxidutsläpp från 50 miljoner ton till nära noll fram till 2050. Aktuell forskning från KTH visar att det finns en potential på hela sex miljoner tons minskning enbart genom sophantering. Det betyder dock tuffare styrmedel, till exempel strängare krav på återvinning, förbud mot förbränning av återvinningsbart avfall och viktbaserad avfallstaxa.

  • Undvik sockerchocken i påsk

    Hallå där Anders Andersson, forskare på KTH. Under påsken vräker vi svenskar i oss cirka 6000 ton godis. Ändå går allt inte åt. Vad gör man om man får för många påskägg och för mycket godis nu i påsk?

  • Återvinner batterier snabbare och miljövänligare

    I takt med att elektrifieringen av vårt samhälle ökar, ökar också mängden förbrukade batterier som måste hanteras. Nu har forskare vid KTH utvecklat en metod för att återvinna värdefulla metaller ur förbrukade litiumbatterier.

  • Framsteg för forskning runt batteriåtervinning

    Forskare vid KTH har effektiviserat processen för återvinning av batterier. Detta med hjälp av vanliga cellulosafibrer som kan separera batterimetaller från övriga material.

  • Återvinningsstationer på Campus

    Här finner du information om var du kan slänga dina sopor och återvinningsmaterial så som returpapper, wellpapp, glas, metall på campus. På kartan kan du se var ditt närmsta avfallsrum, soprum och återvinningsrum finns.