Autonoma undervattenfarkoster

Öppen föreläsning 3 dec

Välkommen till en öppen föreläsning av två forskare med olika bakgrund men samma mål, Jakob Kuttenkeuler från KTH och Nina Kirchner från Stockholms universitet. Tillsammans tar sig Jakob och Nina an utmaningen att utveckla och använda AUV:er, autonoma undervattensfarkoster, för att öka kunskap om outforskade och svårtillgängliga områden, i bland annat Södra och Norra ishavet.

Samverkan för framtiden

Engagemang, inspiration och dialog. Det tycktes genomsyra kvällen då KTH bjudit in sina nio strategiska partners för att diskutera, ventilera och visionera kring samverkan.

Adjungerad professor är Årets betongkonstruktör

Mikael Hallgren, adjungerad professor i betongbyggnad med inriktning mot avancerade betongkonstruktioner, hyllas för sina konstruktionsberäkningar med priset Årets betonginstruktör.

KTH och Scania i samarbete om framtidens transportsystem

KTH och Scania inleder ett samarbete om ett nytt forskningscentrum på KTH för framtidens transportsystem, Integrated Transport Research Lab. Här ska teknik som autonoma bussar, elvägar och bättre system för att undvika bilköer utvecklas och testas.

Aktuellt inom samverkan

KONTAKT

Har du en allmän förfrågan om samarbete med KTH och hur du kan utvecklas med oss?

Tillgänglig infrastruktur

Tillgängliga resurser i form av labb och teknikutrustning för att utföra tester, demonstrationer eller verifiera koncept.

KTH Exjobbportal

Investera i våra forskare och studenter