FORSKNING PÅ DJUPET

Så kartläggs du i din digitala vardag

Din användning av dator, mobil och bankkort kan observeras utifrån. Alla bör känna till riskerna för att kunna välja att skydda sin integritet, tycker KTH-experter i datakommunikation. Deras främsta tips: Använd kontanter. Och tro aldrig att du kan vara fullständigt anonym på webben.

Forskning på djupet Entreprenörskap

För forskare som vågar tänka företag

Tom Magnergård, entreprenör och affärscoach på KTH Innovation, hjälper forskare och studenter att omvandla sina forskningsidéer och rön till företag och produkter. Själv har han erfarenhet från träningsteknikföretaget Activio, som i dag används av såväl Zlatan som av hundratusentals vardagsmotionärer.

FORSKNING PÅ DJUPET

Är hållbar livsstil ett realistiskt mål?

Om Sverige ska uppnå en hållbar energianvändning ska vi i samhället bland annat bereda oss på att sluta flyga, sluta äta kött och sluta pendla. Det menar miljöprofessor Mattias Höjer, som forskat kring hur livet i framtidens miljövänliga storstad kan komma att se ut.

Forskningsplattformar

KTH:s plattformar har skapats för att tillsammans med externa samarbetspartners och andra intressenter utveckla denna typ av forskningssamarbeten inom fem nyckelområden; energi, informations- och kommunikationsteknologi, material, medicinsk och biomedicinsk teknik och transport.

Samverkan med KTH

KTH Research office arbetar med att skapa kontakter med externa parter som vill samverka med KTH i forskning. Vi arbetar också med interna strategiska forskningsfrågor och med stöd till KTH:s forskare i framförallt forskningsfinansieringsfrågor.

Till sidans topp