KTH&Co tar klivet in i den digitala världen och blir KTH magazine

Fortsätt läsa om spännande forskning och morgondagens pionjärer i vår nya webbtidning, späckad med forskningsartiklar, reportage och personporträtt. Anmäl dig på www.kthmagazine.se för att få senaste nytt direkt till din mejlbox.

FORSKNING PÅ DJUPET

"Släpp barnen fria framför skärmen"

KTH-professor Jan Gulliksen menar att det inte finns behov av att regelmässigt begränsa barnens skärmtid. Och han tycker åldersgränserna för sociala medier inte med automatik skyddar barnen.
– Försiktighetsåtgärder får inte hejda utvecklingen som internet ger barnen. Skyll inte problemen på tekniken. Det är viktigt att föräldrar tar ansvar för barnens uppfostran när det gäller digitala medier och internet precis som inom alla andra områden.

FORSKNING PÅ DJUPET

Så kartläggs du i din digitala vardag

Din användning av dator, mobil och bankkort kan observeras utifrån. Alla bör känna till riskerna för att kunna välja att skydda sin integritet, tycker KTH-experter i datakommunikation. Deras främsta tips: Använd kontanter. Och tro aldrig att du kan vara fullständigt anonym på webben.

Forskning på djupet Entreprenörskap

För forskare som vågar tänka företag

Tom Magnergård, entreprenör och affärscoach på KTH Innovation, hjälper forskare och studenter att omvandla sina forskningsidéer och rön till företag och produkter. Själv har han erfarenhet från träningsteknikföretaget Activio, som i dag används av såväl Zlatan som av hundratusentals vardagsmotionärer.

FORSKNING PÅ DJUPET

Är hållbar livsstil ett realistiskt mål?

Om Sverige ska uppnå en hållbar energianvändning ska vi i samhället bland annat bereda oss på att sluta flyga, sluta äta kött och sluta pendla. Det menar miljöprofessor Mattias Höjer, som forskat kring hur livet i framtidens miljövänliga storstad kan komma att se ut.

Forskningsplattformar

KTH:s plattformar har skapats för att tillsammans med externa samarbetspartners och andra intressenter utveckla denna typ av forskningssamarbeten inom fem nyckelområden; energi, informations- och kommunikationsteknologi, material, medicinsk och biomedicinsk teknik och transport.

Samverkan med KTH

KTH Research office arbetar med att skapa kontakter med externa parter som vill samverka med KTH i forskning. Vi arbetar också med interna strategiska forskningsfrågor och med stöd till KTH:s forskare i framförallt forskningsfinansieringsfrågor.

Kalender

Till sidans topp