Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

  • KTH startar forskningscenter om vatten

    Snart är det sommar och Sverige står åter inför en vattenbrist i delar av landet. Internationellt finns det både liknande och andra allvarliga problem relaterade till vatten kvar att lösa. Det visar inte minst de återkommande rapporterna från World Economic Forum som de senaste åren listat just vatten som en global riskfaktor. Ett nytt centrum för vattenforskning vid KTH ska hjälpa till med problemlösandet.

  • Algmat på Nobellunch

    I dag på Nobel Week Dialogue kommer odlad tång från forskningsprojektet Seafarm att serveras vid en lunch för 240 personer. Ett praktexempel på matnyttig forskning.

  • Alger – framtidens allroundmat

    Det är både nyttigt och klimatsmart att äta alger, säger Fredrik Gröndahl, lektor på Industriell Ekologi på KTH.

  • KTH:s robot-ubåt är havets drönare

    Forskare vid KTH har tagit fram en robot-ubåt för att ta reda på hur de stora havsdjupen ska kunna utforskas. Upphovsmakarna sätter likhetstecken mellan farkosten och dagens luftburna drönare med en betydande skillnad: – Djuphavsdykning är ingen lek, miljön är till och med tuffare än förhållandena i yttre rymden, säger Jakob Kuttenkeuler, professor vid KTH.

  • Han representerar KTH på FN:s klimatkonferens

    Hallå där, Fredrik Gröndahl, miljöforskare och prefekt på Institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED). Du är i Bonn och representerar KTH vid FN:s klimatkonferens. Du kommer att presentera forskningsprojektet Seafarm i den gemensamma nordiska paviljongen, dels under Nordic Bioeconomy Day 8 november, dels under Nordic Food Day 9 november. Vad är det du kommer att lyfta fram där?

  • Algodling lönsamt i Sverige

    Storskaliga odlingar av alger till havs har förutsättningar att bli en ny industri i Sverige – en industri som samtidigt skapar miljönytta. Beräkningar från forskare vid bland annat KTH visar att kostnaderna för en odling är åtta miljoner kronor över tio år, medan intäkterna under samma period uppskattas till långt över det dubbla.