Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 23

  • Även insekter får rum på campus

    Vad sägs om att hänga på campus tillsammans med blommor, bin och andra insekter? Arkitekturstudenter har tagit fram förslag på hur KTH kan ge rum åt småkrypen och samtidigt bidra till biologisk mångfald i staden.

  • Studenter granskar KTH:s miljöarbete

    KTH:s arbete för ett hållbart campus får kritik i två studentuppsatser. Tevfik Ektas och André Wassberg har undersökt energianvändningen och satt miljö- och hållbarhetsarbetet i ett internationellt perspektiv.

  • Solklar laddning för elbilar på KTH:s campus

    Nu kan alla elbilsförare ladda sina fordon med närproducerad el på KTH:s campus. På torsdagen invigdes innerstadens första solcellsdrivna laddstation.

  • Hållbart hus fyller gropen

    Sedumtak, solceller och hållbara material. Det nya hus som byggs på Teknikringen har planerats för att uppnå högsta miljöklass. Men de blivande hyresgästerna hade gärna lagt miljöribban ännu högre.

  • Inspirerande surr från bikupor

    Vad sägs om en burk extremt lokalproducerad honung? Den första skörden från KTH:s nyinstallerade bikupor beräknas ge runt tio kilo, lagom till midsommar.

  • Solklar laddare för elbilar på KTH:s campus

    Nu kan alla elbilsförare ladda sina fordon med närproducerad el på KTH:s campus. På torsdagen invigdes innerstadens första solcellsdrivna laddstation.

  • KTH visar sin miljöbelastning varje timme

    Nu kan man se vilken belastning på miljön som KTH:s verksamhet orsakar. En ny informationstjänst visar hur många kilo koldioxidutsläpp KTH står för, timme för timme.

  • ”Ingen trovärdighet med pappersmuggar”

    Om KTH ska få trovärdighet i miljöfrågan måste man leva som man lär. Eller snarare som man forskar. Det menar Energiplattformens ansvariga som valt en helt igenom ekologiskt profil på konferensen Energy Dialogue. Nu utmanar de alla andra konferensanordnare på KTH att göra samma sak – fast ännu bättre.

  • Miljöministern: KTH viktig i miljöpolitiken

    En dag full av inspiration kickade i gång KTH:s stora satsning på miljö- och hållbarhet. Bland talarna fanns miljöminister Lena Ek som framhöll vikten av stark forskning och samarbete med näringslivet för att klara de globala utmaningarna på miljöområdet.

  • I sommar kommer miljöcertifikatet

    Från och med i sommar kan KTH ståta med ett efterlängtat miljöcertifikat. Ett väl fungerande miljöledningssystem är på plats, konstaterade de revisorer som besökte samtliga skolor i förra veckan.

  • Nytändning för lokalt miljöarbete på KTH

    På tre år ska ett nytt, certifierbart system för att hantera miljöfrågorna byggas upp på KTH. Den inriktningen har gett miljöarbetet en nytändning och miljöombuden en tydligare roll. – Vi jobbar betydligt mer målinriktat nu. Och nu tar man ett helhetsgrepp, tidigare var det mer av punktinsatser, säger Holger Berling, miljöombud på Bioteknik.

  • KTH stiger på miljöranking

    KTH har tagit ytterligare ett steg uppåt på listan som rankar miljöarbetet på statliga myndigheter. I Naturvårdsverket senaste granskning är KTH endast en poäng från en topplacering.

  • Värmepump sparar energi på KTH:s campus

  • Minskade utsläpp fortsatt höga

    Interna miljöskatter och en diskussion om vilka forskare och lärare som behöver resa är några förslag för att minska KTH:s miljöbelastning. Även om utsläppen från personalens resor minskat, är de ändå höga i ett nationellt och globalt perspektiv.

  • Odling inspirerar för grönare framtid

    Odlingslådor på takterrassen och pilotprojekt för KTH:s källsortering. Skolan för teknik och hälsa i Flemingsberg tar flera steg för att bli mer miljövänlig och hållbar.

  • Forskare kräver miljösatsning på campus

    KTH måste sikta mot guld i miljöcertifieringen av alla nybyggnationer på campus. Det är viktigt att studenterna får se ledande miljösatsningar på nära håll, skriver två forskare i ett inlägg.

  • Internationellt pris till KTH:s campus

    KTH har fått priset International Sustainable Campus Network Award för sin campusplan. Planen visar riktningen för hur campus ska utvecklas de närmaste fyra-fem åren – med fokus på hållbarhet och på att skapa ett levande campus.

  • Nya miljöchefen lovar högre ranking

    Samtidigt som satsningen på hållbart campus inleddes sjönk KTH till botten i Naturvårdsverkets ranking över svenska lärosätens miljöarbete. Men nu lovar KTH:s nya miljöchef att det var en tillfällighet. Om två år räknar hon med att KTH får full pott på rankinglistan.

  • Forskare vill minska matsvinn på KTH

    Ta hand om matavfallet men se först till att inte så mycket mat går till spillo. Forskarna Greger Henriksson och Annika Carlsson Kanyama har många idéer för hur KTH kan förbättra sitt miljöarbete. Följ med till ett mönstersoprum och ett med förbättringspotential.

  • Ta cykeln i tjänsten

    Har du många möten på stan? Eller långa transportsträckor på campus? Då kanske studentkårens cykeluthyrning kan vara ett alternativ – kostnadsfritt för KTH:s personal.

  • Första steget mot självkörande campusbuss

    Självkörande minibussar som drivs av energi från passagerarna – är det så studenter och medarbetare kommer att ta sig fram på campus om några år? Förslaget vann en tävling om hållbara transportlösningar på KTH.

  • Rädda maten på KTH

    Vill du bidra till att mindre mat slängs? KTH:s campus skulle kunna bli världsbäst på att minska matsvinn. En grupp forskare ledda av Annika Carlsson Kanyama har fått pengar för att ta fram en app som ska rädda maten från soptunnan.

  • KTH vill rädda maten

    KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.