Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 18

  • Hon ger goda råd inför livet efter KTH

    Är du redo för livet efter disputationen? Även om doktorandstudierna fyller hela din vardag i dag, så behöver du en plan för tiden efter KTH.

  • Språkutbildning stakar ut karriär

    KTH-studenter som läst kinesiska är mycket attraktiva bland svenska företag. Det säger KTH-professorn Anders Hult som startade det kinesiska språkprogrammet på KTH redan 2004. Med företag som Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Volvo, SAAB och AstraZeneca på plats i Kina är kunskaper i det kinesiska språket ett sätt att säkra den egna karriären.

  • Karriärsystem får fokus på unga

    KTH ska rekrytera fler unga lovande forskare för att sedan odla deras excellens på plats. Ett erbjudande om en tydligare karriärväg ska göra det mer attraktivt för dem att börja vid KTH. Så ser en av grundbultarna ut i det nya karriärsystemet, Tenure Track, som börjar gälla om drygt ett halvår.

  • Äldre och yngre på samma nivå

    Att tänka nytt tillsammans. Det är målsättningen för ett internt utvecklingsprogram som startar på KTH i höst. Partners in learning, PIL, är en del av det karriärstöd som knyts till det nya karriärsystemet Tenure track.

  • KTH-ingenjörer får jobb även i lågkonjunktur

    Trots turbulent konjunktur får nästan alla som tar examen från KTH jobb inom två år. Närmare 70 procent får sitt drömjobb och var tionde examinerad finns på chefsnivå. Det visar KTH:s undersökning Karriärrapport 2011.

  • Yngre får tydligare karriärväg på KTH

    Den osäkra tjänsten som forskarassistent försvinner från KTH. I stället etableras biträdande lektor som det första steget på vägen mot att bli professor. Så kommer KTH:s nya karriärsystem att se ut från och med nästa år, enligt ett nytt förslag.

  • ”En del blir inte bemötta på rätt sätt”

    KTH:s fakultet blir alltmer jämställd. Samtidigt finns det tecken som tyder på att alla talanger inte får samma chans.

  • Spelet som ska göra rekryteringen bättre

    Britta Nordin Forsberg, forskarstuderande vid KTH, har skapat ett spel för dator och mobil som ska stötta företag att rekrytera rätt kompetens. Hon menar att detta nya sätt att rekrytera på är både mer demokratiskt och träffsäkert.

  • Kvinnliga doktorander i motvind

    Manliga doktorander trivs bättre på KTH än sina kvinnliga kollegor. De har lättare att komma in i den sociala gemenskapen vilket gynnar deras akademiska karriär, enligt en undersökning av studentkårens doktorandombud.

  • Städhjälpen blev Annikas räddning

    Städhjälpen blev räddningen för Annika Skoglund, småbarnsmamma och doktorand på KTH. Sedan ett år tillbaka anlitar hon städtjänster genom KTH:s avtal med hushållsföretaget HemQ. Nu får hon vardagspusslet att gå ihop.

  • Han blev professor – trots allt

    För 16 år sedan uttryckte dåvarande lektorn Henrik Artman stark skepsis mot att göra akademisk karriär, ”under rådande förhållanden”. Trots det har han blivit både docent, professor och avdelningschef.

  • En examen från KTH rankas högt

    Sedan förra mätningen 2018 har KTH klättrat fyra platser i QS Graduate Employability Rankings, en global rankinglista som mäter studenters chanser att få jobb. KTH rankas som nummer 75 av totalt 758 universitet.

  • Mona bytte från ekonomi till datateknik

    Först läste hon till civilekonom. Sedan sadlade hon om och läste datateknik på KTH. Idag, två år efter examen, är Mona Dadoun programmerare och jobbar som fullstack-utvecklare.

  • Mobilapp lär tjejer att programmera

    Startupföretaget Imagilabs vill få fler tjejer intresserade av teknik. De tar kodning in i mobilen och med deras app kan vem som helst lära sig programmera, utan några förkunskaper.

  • Karin Rådström tar plats i Scanias ledning

    Hallå där Karin Rådström, som nu är på plats i Scanias verkställande ledning med ansvar för bolagets försäljningsverksamhet. Den första kvinnan som fostrats inom Scania att ta plats i koncernens ledningsgrupp. Hur känns det?

  • Karriärstöd

    Redan under studietiden har du möjlighet att börja förbereda dig inför ditt kommande arbetsliv och din yrkesroll. Ta del av tips och information om hur du planerar din framtid, hur du söker jobb eller lyckas med en jobbintervju. KTH Karriär erbjuder även karriärstöd på olika sätt.

  • Kontakta KTH Karriär

    Här hittar du kontaktuppgifter till KTH Karriär.

  • Arbetsmarknadsdagar

    Arbetsmarknadsdagar och karriärmässor kan vara bra sätt att ta reda på mer om de företag som intresserar dig. Här listar vi de arbetsmarknadsdagar och mässor som bland annat anordnas av THS (KTH:s studentkår) och vad du ska tänka på när du deltar under en sådan dag.