Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • KTH utreder samarbete med kinesiska CAE

    Rektor Peter Gudmundson är just nu i hetluften. Han blir intervjuad i såväl radio som tv kring KTH:s samarbete med det kinesiska forskningsinstitutet CAE.

  • KTH kikar på VM

    Fotboll liksom forskning engagerar. Tre KTH-forskare ger nya perspektiv på ett av världens största idrottsevenemang. Det handlar om VM-bollens design, ny TV-teknik och hur Brasiliens stadsplanering fått en skjuts av fotbollsturneringen.

  • Trä kan ersätta bomull och glasfiber

    Forskare vid KTH har tillsammans med tyska kollegor studerat cellulosa och kommit fram till hur man skapar ett material som är starkare än både stål och aluminium. Forskningsresultatet kan leda fram till kläder baserade på trä istället för bomull, ersätta användandet av glasfiber i till exempel lastbilar och båtar och leda fram till ett betydligt mer hållbart samhälle.

  • Koll på luftströmmar ger grönare flygtrafik

    KTH:s forskare i strömningsmekanik firar framgångar och har nyligen fått flera prestigefyllda anslag. Ett av målen är att bli först i världen att simulera luftströmmarna kring en hel flygplansvinge.

  • KTH avbryter förhandlingarna med CAE

    Med anledning av de nya uppgifter som framkommit i KTH:s kontakt med Inspektionen för strategiska produkter, ISP, har KTH beslutat att avbryta förhandlingarna med det kinesiska flygforskningsinstitutet CAE.

  • Framtida samarbete synas i SVT

    SVT-programmet Uppdrag granskning har vid intervjuer inför ett kommande program riktat kritik mot KTH. Kritiken rör diskussioner om ett framtida samarbete mellan KTH och det kinesiska forskningsinstitutet Chinese Aeronautical Establishment, CAE.

  • Forskning för minskade utsläpp vädrar morgonluft

    Beräkningar visar att flygplans luftfriktion kan minskas med 15 procent, vilket i sin tur reducerar flygplanens utsläpp av kolmonoxid och kväveoxider. Då det varje år lyfter 19 miljoner flygplan från flygplatser bara i Europa betyder det att naturen slipper betydande mängder utsläpp. Nu har en KTH-forskare fått ett prestigefyllt forskningsanslag om cirka 10 miljoner kronor för att forska vidare i ämnet.