Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

  • Robyn och KTH arrangerar teknikfestival ihop

    Det behövs fler tjejer inom teknik, det säger såväl politiker som företrädare för universitet och näringsliv. Det är en av anledningarna till att KTH och Robyn anordnar teknikfestivalen Tekla lördagen den 18 april 2015.

  • De avslöjar röstens hemligheter

    I ett omfattande europeiskt forskningsprojekt som leds av KTH ska en komplett modell av människorösten tas fram. Arbetet är redan igång, och forskningen inbegriper så väl fysiska modeller, simuleringar som visualiseringar av vår röst. Den ökade förståelsen ska utgöra en grund för att andra att jobba vidare med, och kan exempelvis leda till bättre talproteser, röstvård, talande robotar och undervisningsmöjligheter i sammanhang där människors röst spelar stor roll.

  • KTH-studenterna hjälper dig betygsätta läraren

    Att på olika sätt visualisera vår omvärld och gestalta information som finns där är ett ämnesområde som mycket snabbt växer sig allt starkare. På så sätt blir komplexa sammanhang lättare att förstå och vår omgivning begriplig. KTH:s studenter är särskilt bra på visualisering, de har knipit hela 9 av 25 nomineringar i tävlingen C Awards som äger rum nu på onsdag den 2 april. Här är bidragen som hjälper dig att läxa upp läraren, ta på elförbrukningen och titta på musik.

  • KTH-forskare hjälper piloter fatta bättre beslut

    En pilot som manövrerar ett stridsflygplan ställs hela tiden inför nya beslut. En del av dem är livsavgörande. Lägg sedan till en konfliktsituation med många vänner och fiender uppe i luften och du inser snart att antalet snabba och viktiga val blir många. Men vad är rätt och fel, och vad leder  exempelvis fram till att en pilot blir nedskjuten? KTH-forskare jobbar med att visualisera delar av luftstrider och förvandla dem till diskussionsunderlag.

  • En app som visualiserar hur riksdagsledamöterna röstar

    Tänk om man lätt kunde se vilka riksdagspartier som röstar med vilka partiers förslag. Eller om man kunde gå in på enskilda riksdagsledamöter och se hur ofta de är närvarande och vad de röstar på. Det kan bli möjligt nu tack vare appen RiksdagsViz som en grupp medieteknikstudenter på KTH har tagit fram.