Hoppa till innehåll

Zürich ist sehr schön

Hallo!

Redan efter de första 24h i Zürich hade staden överträffat mina förväntningar – wow så vackert det är här!!

Den första veckan i Zürich har känts som en månad för att det har varit så intensivt; jag har gjort så mycket roliga saker och träffat och umgåtts med så många nya härliga människor. Zürich har bjudit på strålande sol och 25 grader varje dag, så det har blivit väldigt mycket bad i det turkosa vackra vattnet, både i sjön och i floden Limmat som rinner genom staden. En av stadens bästa badplatser Flussbad Au-Höngg ligger bara 5 min promenad från där jag bor. Där hoppar man i floden uppströms från en bro eller från en stege och flyter med floden nedströms tills man måste simma in till kanten och ”hoppa av” strömmen – så underbart! Staden i sig är så mysig med många vackra gamla hus, små torg och uteserveringar runt varje hörn, spårvagnar som ringlar sig fram överallt och fina broar som tar en över Limmat från en sida av stan till den andra.

Här kommer ett utdrag av bilder från den första veckans promenader genom stan och bad:

 

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!