Hoppa till innehåll

Matterhorn a.k.a. Tobleroneberget

Hallo!

Innan ”the honeymoon phase” på min utbytestermin helt är över passade jag på att klämma in två till vandringar under en helg! Haha mina ben, knän och fötter var inte särskilt glada efter den andra vandringen, men det var det värt! Vädret denna helg var nämligen helt magiskt med bra temperaturer och strålande sol = helt perfekt vandringsväder! Därmed var det ingen tvekan för mig att passa på att göra två vandringar som jag så gärna ville hinna med innan vintern kommer och vandringssäsongen är över.

Den första vandringen jag gjorde denna helg var i Zermatt i södra Schweiz, där det kända berget Matterhorn ligger, och som rubriken på detta inlägg avslöjar: är berget på Tobleroneförpackningen! Wow vilken vandring det var och wow vilket väder vi fick; en nästintill molnfri dag med klar sikt över Matterhorn! Jag gjorde vandringen tillsammans med ett stort gäng från mitt boende. Vi gick ”5 lakes hike” där man vandrar förbi 5 st sjöar – alla med vacker utsikt över Matterhorn. För er som är taggade på att göra denna vandring (GÖR DET!!!) så rekommenderar jag er att åka riktigt tidigt om ni ska göra det över en dag som vi gjorde. Vi tog tåget 6:02 från Zürich HB och kom hem igen 21:14 – det är en lång väg till Zermatt, även om det är smidigt med bara ett tågbyte.

Här kommer hundra bilder på Matterhorn från olika vinklar:

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!