Hoppa till innehåll

När det blåser storm i bergen…

…blir den vanliga helgshiken en stadsutflykt istället.

Hallo! När jag och gänget jag skulle hikea med vaknade upp i söndags var det stormvarningar på de flesta bergstoppar i Schweiz, med andra ord ingen bra dag för att vandra som vi hade planerat. När det blåser storm kan det vara livsfarligt att vara uppe i bergen så det gäller att hålla koll på vädervarningar, och dit vi skulle var eventuellt även linbanorna och sittliftarna upp till vandringsleden avstängda. Så istället höll vi oss på en lägre höjd och tog tåget till Luzern, en väldigt vacker stad i mitten av Schweiz ca. 50 min från Zürich HB med direkttåg. Här kommer några bilder från vår dag i Luzern:

Nu ska jag sluta prokrastinera och drömma mig tillbaka till helgen, och istället fortsätta skriva på min assignment i min kurs Climate Policy som har deadline snart, ciao!

 

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!