Hoppa till innehåll

Karantändagbok del 1: Rutinerna

 

Nåt jag behövt tänka på innan jag åkte var hur jag behövde komma igång med rutiner i min vardag som höll mig både aktiv men också tillräckligt upptagen så att rastlöshet inte tog kål på mig. Andra dagen i karantän hade jag en idé om vilka rutiner jag kunde ha och hur jag skulle hålla mig till dom. Dagarna som följde märkte jag att jag hade hållit mig till dem ganska bra och nu skulle jag vilja dela med er vad jag gör om dagarna. 

 

Morgonen: Frukost är i tystnad eller framför datorn om Netflix inte bråkar med mig. Efter det borstar jag tänderna och bäddar båda av mina två sängar.  

 

Förmiddagen: Ta tempen och anteckna för karantänvistelsen i en loggbok som man fick efter att man anlänt på flygplatsen, i den finns information om hur man håller sig hygienisk och vad som skulle hända om man bryter karantänen (grova böter och fängelse). Efter detta öppnar jag appen Waking Up för lite Mindfulness-teori och meditation med Sam Harris. 

 

Tid jag har över fram tills lunch tillbringar jag på några av följande sätt: antingen så läser jag någon av mina böcker eller så spelar jag spel på mitt switch, kolla på youtube, eller skriver ner tankar. Det är bra att ha lite variation och valfrihet.

Kan bli riktigt skönt att ligga och softa framför denna utsikt

Lunch: Oftast äter jag lunchen som jag fått av hotellet, men ibland tröttnar jag på vad de ger mig och då beställer jag från något ställe i närheten med de lokala apparna Foodpanda eller Deliveroo (tänk Uber Eats eller Foodora). Och så äter jag såklart framför datorn och kollar på Netflix. 

Så här såg lunchen ut första dagen jag beställde mat istället. Nudelsoppa med bringa och beef balls. Blev riktigt gott

 

Eftermiddagen: Se över mail och kommunikation med vänner då det är oftast nu som de börjar vakna i Sverige. Sedan skriver jag lite anteckningar till bloggen eller Instagram, eller tar tillfälle för lite kreativt skrivande. Jag brukar kalla detta för mitt arbete numera och mitt skrivbord som “arbetsplats” och jag ska förklara varför strax. 

 

Blir jag klar med arbetet så återgår jag till spelandet eller läsandet beroende på humöret och då lägger jag mig alltid i “soffan”. 

 

Kväll: Efter middagen så är det dags för Yoga med Adriene. Ännu en av kompisarnas rekommendation, min bästis bland annat. Första dagen efter jag hade anlänt köpte jag en yogamatta då jag visste att jag ville ha ett träningsutrymme. Blev väldigt nöjd när den fick plats, då är det bara att sätta på en video på datorn vid skrivbordet och köra igång med några övningar. Mer intensiv träning sker varannan dag för att minimera smutstvätt. Då använder jag ett resistance band eftersom jag inte har tillgång till tunga vikter. Tycker det har funkat jättebra.

Ett sånt här hemmagym önskar jag att jag hade redan i början av pandemin

Om ni har följt med lite i inlägget så kanske ni också märkt att jag dedikerat särskilda utrymmen i mitt lilla rum till utvalda rutiner. Detta är något jag lärde mig från en video av CGP Grey som visar hur man delar upp ens begränsade utrymme så bra som möjligt när man inte får gå nånstans. Om ni någonsin råkar utför karantän eller blir hemmasittande under en längre tid så rekommenderar jag verkligen att ni tittar på den så att ni kan bli så produktiva som möjligt. Videon ska såklart inte ses som en instruktionsbok men det ger en idé om vad man kan göra i ett tillfälle som denna. Videon kan ni hitta här: Spaceship You

 

För mig så har det alltså blivit som följande: “Soffan” som egentligen bara är sängen framför fönstret är rekreationell yta för underhållning. Skrivbordet har blivit arbetsplatsen (och matbordet, det blev som det blev). Ytan bakom skrivbordet min träningsplats. Sist är sängen in mot rummet min utsedda sovplats. Jag gör så gott jag kan för att inte sudda ut gränsen mellan dessa utsedda utrymmen. 

 

Idag så har jag suttit i karantän i en vecka. Det betyder att det är bara två veckor till. Let’s go!