Hoppa till innehåll

Boende

Jag har aldrig bott någon annanstans än i Sverige. Jag känner ingen i Skottland. Det är en pågående pandemi och i värsta fall kan det innebära lock-down. 

Med dessa tankar i huvudet kände jag direkt att jag inte vill bo ensam när jag kommer till Skottland – ett beslut jag än så länge tycker känns helt rätt! När jag fick mitt acceptance letter från skolan fanns det en hel del information om olika boenden och man kunde välja att antingen söka via skolan (där man var garanterad plats) eller söka privat boende. Jag valde att söka via skolan och bo på deras campus, Hillhead, som ligger ca 20 minuters promenad från skolan. Där finns det flera olika boenden med allt från korridorsrum till delade lägenheter. Jag valde att söka boende i New Carnegie Court, där man kunde välja några olika alternativ på hur många man vill bo med. Jag kommer bo med 4 andra där man delar kök och vardagsrum men har egna rum och egna badrum. Boende i Skottland är ganska dyrt, och att ha eget badrum är ännu dyrare. 

Innan avresan kunde man gå med i en Facebook-grupp för utbytesstudenter och där kunde jag hitta några av de jag skulle bo med och på så sätt har jag hunnit utbyta några ord med dom innan vi träffas i verkligheten!

Hej! Jag heter Elin och jag läser mitt fjärde år på KTH inom civilingenjörsprogrammet maskinteknik där jag nu läser mastern Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vår kommer jag åka på utbyte till University of Aberdeen i Skottland. Jag kommer dela med mig av mina upplevelser om hur det är att vara student i Skottland, välkommen att följa med på min resa!