Hoppa till innehåll

Kurser

För mig var det ganska stora problem med kurser inför Skottland. På KTH skulle jag läsa 3 obligatoriska kurser för min master och det var svårt att hitta kurser som kunde tillgodoräknas på Aberdeen. Efter många om och men och många mail fram och tillbaka mellan mig, utbyteskoordinator och programansvarig så löste det sig tillslut. Vi kom fram till att jag får läsa två mindre kurser som ska motsvara en av de obligatoriska, att jag ska läsa en kurs från distans på KTH och att jag får tillgodoräkna nästan en hel kurs till från Aberdeen, under förutsättningen att jag är öppen för möjligheten att behöva skriva en hemtenta i kursen när jag kommer hem. 

De kurser jag kommer läsa syns i den Canvas-liknande appen jag fått ladda ned. Två av kurserna är valbara och resten är obligatoriska för att få tillgodoräkna mina kurser på KTH.

Kurserna har jag valt tidigare, och de kan komma att ändras vid själva registreringen. Något som var viktigt när jag kollade kurser var att kurserna inte får krocka schemamässigt, då i princip allt på UoA (University of Aberdeen) har obligatorisk närvaro.

Med dessa kurser + en distanskurs från KTH är jag rädd att arbetsbördan kommer bli väldigt hög, men det återstår att se!

Hej! Jag heter Elin och jag läser mitt fjärde år på KTH inom civilingenjörsprogrammet maskinteknik där jag nu läser mastern Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vår kommer jag åka på utbyte till University of Aberdeen i Skottland. Jag kommer dela med mig av mina upplevelser om hur det är att vara student i Skottland, välkommen att följa med på min resa!