Hoppa till innehåll

Vad ska jag göra i Fiji?

Hej!

Jag och Erika är nu mitt uppe i skrivandet av litteraturstudien i examensarbetet. Planen är att vi ska skriva klart så långt vi kan innan vi åker till Fiji så vi slipper tänka på dem delarna när vi väl är borta. Men jag tänkte att det kanske kan vara lite kul för er att få veta vad vårt examensarbete faktiskt ska handla om.

Det vi ska göra är att designa en Emergency Energy Module (EEM) vilket är en slags containerbaserad lösning för försörjning av el och rent vatten till krisdrabbade områden. I vårt projekt kommer det vara till följd av naturkatastrofer då Fiji är väldigt utsatta för just naturkatastrofer såsom cykloner och översvämningar. Vår handledare i Fiji berättade att nu i januari hade de problem med just översvämningar. Till följd av detta hade elen slagits ut vilket visar hur relevant vårt projekt faktiskt är.

Tanken är att bara inkludera förnybara energikällor i vårt system. Vi kommer att göra en fältstudie i en by för att samla in information om invånarnas energi- och vattenbehov samt hur deras energi- och vattensäkerhet påverkas av naturkatastrofer. Vi ska även intervjua stakeholders för att ta reda på möjligheterna att implementera EEM i Fiji. Vill ni läsa mer om EEM rekommenderar jag er att googla då det finns en del forskning från KTH om just detta. Har ni några frågor som rör mitt examensarbete får ni självklart skicka en kommentar!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!