Hoppa till innehåll

Ett tempel, gömda kaféer och tjusiga dumplings

I fredags blev jag klar med min sista presentation, det ledde till att jag äntligen kunde ta lite ledigt och njuta av staden.

Om bara ett par veckor kommer jag åka härifrån och därför ser jag nu till att se mig omkring innan det är för sent.

Till exempel den fredagen så gick jag till en park i området Diamond Hill, där fanns det dessutom ett buddhisttempel, Chi Lin Nunnery. Detta blev mitt första tempelbesök i Hongkong faktiskt och jag blev verkligen inte besviken.

Senare vandrade jag in till staden igen. Jag testade Tsukemen, kalla nudlar som man doppar i en varm sås. Jag besökte också ett par kaféer som tydligen skulle vara kända, delvis för att också vara väldigt gömda och man faktiskt behövde leta lite efter.

På kvällen gick jag med några kompisar och åt lyxig dim sum på resturangen Yum Cha (bokstavligen Dim sum på kantonesiska).

En väldigt trevlig Fredag. Lördagen blev minst lika bra. Kommer i nästa inlägg!