Hoppa till innehåll

Första museet i Hongkong

I lördags hade jag en halv dag för mig själv i Hongkong.

Jag besökte Hong Kong Museum of Arts, vilket faktiskt också var mitt första museum i Hongkong. Det var relativt litet, och eftersom jag gick själv kunde jag gå igenom det ganska snabbt.

Jag försökte för gäves gå till Jordan och Yau Ma Tei för att hitta souvenirer bara för att inse att Temple street market fortfarande står rätt så tomma jämfört med hur det brukade vara en gång. Utan turister är gatorna inte fyllda med jättemånga stånd där de säljer alla möjliga krimskrams. Bara ett litet gäng av dom såg ut att vara kvar. Sen så har jag överlag svårt att välja souvenirer, så kan bero lite på det också…

Istället träffade jag en kompis i Central och vi möte senare upp två till. Istället fick det bli det jag gillat allra mest med Hongkong. Mat!

Efter en drink på en gömd liten bar min kompis rekommenderat gick vi till ett gatuställe i Soho som hade riktigt god falafel. Internationella matkulturen är extremt lyckad i denna stad som alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.