Hoppa till innehåll

Hongkong är inte en storstad, det är en liten by

Detta är något jag märkt efter min tid i Hongkong. Ifall du går till ett ställe oftare än en gång så kommer de utan tvekan att känna igen dig från tidigare. Blir du vän med någon som håller sig i Central så kommer den personen förmodligen känna någon du redan träffat eller kommer träffa i ett separat tillfälle.

Det är ganska fantastiskt egentligen. När man tänker på Hongkong föreställer man sig ju en massiv stad med alla dessa skyskrapor. Och så är det fortfarande, men när du har vandrat runt lite här och vart och hittat favoritplatserna så kommer du enkelt bli stammis, även om det är en lokal restaurang, pub, bageri eller en butik du gillar.

Jag är visserligen rätt så extrovert och har lätt att börja prata med folk även om de är främlingar. Så jag har förvisso rätt enkelt att göra intryck, men det är något som verkligen varit till fördel för mig. Även om människorna jag träffat kanske jag inte kommer se igen på ett väldigt långt tag så är det trevligt att bara fått kontakten med dom från början.

Det är något att tänka på när man kommer till Hongkong, det är mindre än vad man förväntar, men med tusentals saker och platser att erbjuda. Och det är relativt lätt att hitta någon som är villiga att visa en runt och tipsa om ställen att besöka.