Hoppa till innehåll

Vännerna man får på utbytet

De kan bli många. Och helskotta vad mycket kul man har. Jag tror att vi också alla varit i ett särskilt unikt tillfälle då vi alla kom hit under denna unika tid då alla har vår föreläsningar över zoom. På campus så har vi bildat ett enormt gäng av människor som kommer på utflykter att göra tillsammans. Då Hongkong haft strikta pandemiregler har det gjort att man blivit lite kreativ med hur man hänger med varandra. Här är några bilder.

Mina utbytesvänner har verkligen varit bakgrunden till varenda roliga händelse jag gjort här. Från att hitta ”grottor” på campus under broar där vi kan umgås utan att väktarna schasar iväg oss, till att ta sig till stränder så långt från civilisationen där ingen bryr sig om munskydden längre. Gå till gömda eller gå på den ökända studenthaket Mr Wong’s resturang där vi kan få all mat vi kan äta för bara 80 HKD.

Saker och ting har inte alltid varit enligt pandemilagen, det är inte konstigt när det under lång tid var förbud mot att folk stod i grupp mer än två pers. särskilt inte då Hongkongs brutalt stränga restriktioner var praktiskt taget orimliga att följa till punkt och pricka hela tiden oavsett vem du är. Men vi var många, och ofta kom vi inte som grupp utan som en hjord genom tunnelbanan och meddelade vår ankomst med musik i högtalarna.

Detta är saker man gjorde med utbytesgänget under Hongkongs vårtermin 2022. Vi har haft enormt mycket kul trots pandemin i full fart. Tycker inte någon borde tro att det bara blir trist om de kommer hit i höst pga att pandemin kanske fortsätter.

Jag har haft mycket kul, och det är verkligen vännerna som gjort det så.

Vart ni än går på utbyte, se till att hitta ett gäng, livet är för kort för att göra allt själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.