Hoppa till innehåll

Projektet

Idag tänkte jag ge en liten uppdatering och beskrivning av vårt projekt. Jag nämnde vad vårt projekt handlade om i början av terminen men tänkte att det kan vara bra att ta upp det igen för att påminna er och för att lite har ändrats i projektet.

Projektet handlar om energi- och vattentillgång efter naturkatastrofer som exempelvis cykloner eller översvämningar. Vi ska intervjua invånarna i två olika byar för att få information om deras energi- och vattenbehov efter naturkatastrofer. Ursprungligen skulle vi endast åka till en by, Viseisei, men blev även rekommenderade att inkludera byn Abaca i vår studie också. Dessa byar har väldigt olika förutsättningar då Viseisei ligger längs kusten och är kopplat till elnätet medan Abaca ligger längre in i landet bland bergen utan koppling till elnätet.

Vi ska sedan designa en Emergency Energy Module vilket är en slags containerbaserad lösning för försörjning av el och rent vatten till krisdrabbade områden. Containern innehåller alltså ett förnybart energisystem, vilket vi ska dimensionera, som ska kunna förse invånarnas grundläggande behov av el och vatten efter att en naturkatastrof inträffat.

Jag tycker att vårt projekt är väldigt kul och intressant och jag ser verkligen framemot att få göra detta!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.