Hoppa till innehåll

En dag i Madrid

¡Vamos a Madrid!

Så, efter att ha spenderat ungefär en månad här i Valencia kände jag att det var dags att ta en dag för att komma ut ur staden och upptäcka något nytt. Många av mina kompisar hade redan åkt på utflykter som t.ex. Montanejos och andra fina naturparker strax utanför staden. Jag har dock varit något upptagen med det ena eller det andra, så nu var det dags för mig att ge mig ut.

Jag bokade resan till och från Madrid för 42 euro via Erasmus life en vecka innan och eftersom jag hade köpt deras premiumkort för 10 euro så fick jag 2 euro rabatt på resan. Jag tänkte att om jag ändå skulle göra flera aktiviteter hos dom så skulle jag tjäna in dom 10 euro i form av rabatter på flertalet aktiviteter.

Resan började med att vi sågs utanför Erasmus life’s kontor mitt emot UPVs campus klockan 06:00 på morgonen. Så jag tog en härlig morgontur med Valenbisi ner dit, hoppade på bussen och sen var vi iväg!

Min plan var att jag skulle sova på bussen på vägen upp och ner för att jämna ut den lilla sömnen som jag skulle få hemma. Vilket funkade bra. Jag fick även lära känna nya personer som t.ex. två greker som pluggade till arkitekt vilka jag senare hängde ihop med under vistelsen i Madrid.

Vi fick en paus intill en restaurang/hotell som låg intill vägen mellan Valencia och Madrid för att äta frukost och sträcka på benen. Det tog totalt sett ca 4h inklusive paus på 1h.

När vi väl kom fram till Madrid så fick man göra precis som man ville, så länge man var tillbaks till bussen innan 22:00. Det fanns två personer från Erasmus life som man kunde hänga på. Dom skulle ta varsin rutt igenom Madrid. Jag tyckte det var skönt att hänga på dom eftersom jag slapp hålla på med google maps för en gångs skull. Däremot berättade dom inte mycket om platserna vi gick förbi vilket var tråkigt eftersom jag hade velat veta mera. Så då fick man googla upp platsen.

Jag var nöjd med resan för vad jag ville uppnå. Jag ville komma ut ur staden och se Madrid, och det fick jag. Såg slott, parker, arkitektur, kända platser. Ibland behöver man inte mer. Men jag saknade det lilla extra. Därför rekommenderar jag att om man åker till Madrid. Att man kollar upp vilka ställen man vill besöka och ifall man vill gå till ställen som har gratis inträde så bör man komma tidigt, för vi missade Museo Nacional del Prado för att dom hade kvar coronaregler om hur många som fick vara där samtidigt.

Så i stora drag var det kul att komma ut från sin studieort för en dag och se sån fantastisk stad som Madrid. Vi får se var vår nästa resa tar mig, men nu känner jag att det är dags att komma tillbaks till skolbänken ^^

¡Hasta luego!

Hejsan! Jag heter Emil och är masterstudent på Medicinsk Bioteknologi. Just nu läser jag mitt femte år på Universitat Politècnica de València (UPV) via KTH:s utbytesprogram. Följ med mig i mitt bloggande där jag berättar om hur det är att leva och studera i Spanien! ¡Hasta luego!