Hoppa till innehåll

Lunch med Martin

Min kompis Sigge som jag pluggade med på KTH var på utbyte i Zürich i höstas. Han läste på ETH och gjorde in princip samma resa som jag gör nu. Där lärde han känna Martin, en Holländsk kille som gjorde utbyte från Delft. Så när jag kom hit så kopplade Sigge ihop mig med Martin och igår fick vi äntligen tillfället att få ihop en lunch. Han gör faktiskt bara sin thesis i historia just nu (de andra från Delft läser en eller två kurser till) då han redan har för mycket poäng pga sitt utbyte. Så han håller på att avsluta den och ska flytta till Köpenhamn för ett Internship på BIG. Riktigt fett!!

Brukar inte tycka att det är nervöst att träffa nya människor för ”lunch-möten” men det är allt lite speciellt när det är på engelska haha.. Så jag kan erkänna att jag var lite nervös faktiskt. När man bara är två så kan man inte avlasta sig på någon annan osv utan är man två så måste man ta ansvar över konversationen eller vad man säger. Men det gick jättebra och var supertrevligt! Jag känner att jag blivit mycket bättre på engelskan nu. De första veckorna kändes det nästan som att jag blev sämre och hjärnan ville blanda svenska och engelska ord hela tiden. Så kände att lunchen med Martin var ett kvitto på att jag landat och kunde lätt hantera ett ”möte” på 1,5h på engelska. Hjälpte såklart också att Martin var supertrevligt och väldigt lättsam 🙂

Det var faktiskt ett mål jag hade med utbytet; att jag skulle bli helt bekväm med engelskan. Just nu känner jag helt klart är väldigt nära det. Är såklart lite jobbig när man inte vet uttalet exakt eller tappar ett ord men grejen är att det inte gör så mycket. Man gör sig lätt förstådd ändå haha! Man tänker ju att folk ska döma en eller tycka man är dum men så är det faktiskt inte i  verkligheten. Den man pratar med vill ju förstå så man hjälps åt att hitta ordet eller så pratar man bara runt det tills den andra förstår. Så skulle säga att det sociala är sällan en barriär, hur dålig eller bra man är på engelska. De flesta har faktiskt inte engelskan som sitt första språk och skulle de ha det så är det bara imponerade över att man kan hantera ett andraspråk så bra. Har också kommit på mig själv att tänka på engelska och det är väldigt ofta som vi svenskar nu börjar prata engelska med varandra. Vilket är bra!

Hur som helst så var det jättekul att träffa Martin och få höra om han och Sigges utbyte på ETH!

Linnéa med henne och Martins lunch
Såhär glad var jag = rolig lunch!
Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!