Hoppa till innehåll

Petter på besök- Del 1

I helgen har min pojkvän Petter varit på besök, äntligen! Han landande sent i fredags kväll (planet var försenat pga snöstormen i Stockholm) och han kom med tåg till stationen här i Delft vid 01 tiden. Lite segt att vi missade lite av kvällen men vi tog en stroll genom stan påvägen hem. Sen hade jag fixat buffé med massa olika godsaker som Holland har att erbjuda hemma på mitt rum. Jag bjöd på stroopwafel, belgiska våfflor, Tonys choklad, Radel-öl och massa goda godisrämnar. Blev en succékväll ändå!

Lördagen startade vi dagen med en lyxfrukost hemma och sen tog vi tåget till Den Haag. Det var jättefint väder så vi bara strosade runt, drack öl på uteserveringar och även shoppade lite. Vi hade en tanke om att ta oss till havet men insåg ganska snabbt att det var en väldigt mycket längre promenad än vad vi räknat med. Så vi höll oss i de mest centrala delarna och får spara havet till nästa besök. Vi testade också klassisk holländsk mat till lunch, friterad fisk och pommes. Gott men inte wow haha.

På lördagskvällen gick vi ut och åt på en jättenice restaurang här i Delft. Restaurang Hanno, tips!! Charing meny (älskar) med smaker från hela världen. Allt var jättegod verkligen. Sen mötte vi upp mitt svenskgäng + Vransh och Dave för lite biljard. Jag och Pontus vann, bara så att ni vet 😉 Jag och Petter följde sen med Jakob och hans tjej (som också var på besök under helgen) till en pub. Vi satt och tjötade, drack öl och spelade lite kortspel. En bra lördag helt enkelt!

Vi hann med så sjukt mycket på 3 dagar så jag fortsätter i en del 2!

Ha det bäst!
/Linnéa

 

Petter äter ramen på japansk restaurang

Ostron på restaurang Hanno

Petter står och chillar vid en bro i Delft

Petter äter friterad mat

Linnéa på en uterservering i haag

Höghus i haag

cool byggnad i haag

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!