Hoppa till innehåll

Slutpresentation i KEXet, Spa och bilder från förra veckan

Nu är vi faktiskt klara med KEXet(hoppas vi). Sista officiella inlämningen är imorgon, 1/6, men eftersom vi ska upp supertidigt och iväg på safari så har vi lämnat in nu ikväll. Om inte vår handledare ser några direkta fel i formatering osv så kommer arbetet publiceras till Diva om ett par dagar. Vi avslutade arbetet med en presentation för våra handledare och samarbetspartners. Det var faktiskt lite läskigt att ha presentation för folk man inte känner och som verkligen är insatta i ämnet samt har yrkeserfarenhet av det, inte riktigt samma sak som att hålla ett tal för klasskompisarna på KTH direkt… Vi hade en anställd på KTH som hjälpt oss med GDH-utbytet, både vår handledare och en annan representant från Ingenjörer utan gränser, vår kontaktperson inom projektet från Nairobi, vår lärare på Strathmore och en till representant från Strathmores Research Center. En hel del officiella figurer helt enkelt! Lite skönt att det var på zoom så att man kunde ha lite stödord hehe…

Efter att presentationen var klar och feedbacken sammanställd så unnade vi oss en spadag. Vi bokade direkt efter presentationen och dagen därpå befann vi oss i de lite finare kvarteren i Nairobi, på ett supermysigt spa. Där fick vi 60 min massage + 15 min ansiktsmassage(lite väl långt men skönt var det) och passade även på att fixa och färga ögonbryn och fransar. Jag har typ aldrig vart på ett officiellt spa eller fått mitt ansikte fixat så det var verkligen en upplevelse, man kände sig extremt bortskämd men jääklar vad skönt det var! Vi slet hårt med Kex-arbetet så en spadag var vi faktiskt värda. Kostnadsmässigt tror vi också att det är lite billigare att göra sånt här i Kenya jämfört med i Sverige så vem vet, vi kanske passar på att ta en till massage innan vi åker hem!

Här kommer som sagt lite utlovade bilder från förra veckans eskapader också, då vi bland annat åkte till Nairobi National Park och besteg Mt Kipipiri. När vi skulle upp tidigt på hajken i lördags så möttes vi upp 04.30 och det första som hände var att bilen fick punka. Kändes lagom kul att vi kunde ha sovit en timme längre då. Men vandringen var kul och inte alls särskilt svår, lurigt nog så började man hajken redan på omkring 2000m höjd så för att komma till 3370 m.ö.h var inte så tufft som man kan tro. Jag tycker också det är fascinerande att det är så frodigt, nästan regnskog-vibe, på denhär höjden. På svenska berg hittar man knappt gräs eller ljung på den altituden.

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!