Hoppa till innehåll

En lördag i sportens tecken

Helgen har spenderats på bästa sätt, med sport! Först ut var ett besök på The Gabba, Brisbane Lions hemmaarena och också där de tog emot Adelaide Crows för en riktigt spännande match i AFL (Australian Football League). Sporten är alltså rugby men med australiska regler, alltså ganska hårdhänt.

Lions ligger en bra bit över Crows i tabellen så vi trodde att matchen skulle vinnas något enklare än den gjorde, men kråkorna satte upp ett rejält tempo och det blev en rysare in i slutminuterna, precis som man vill att det ska vara.

Kvällen rundades sedan av med att se Frankrike vs The Mathildas (Australiens damlag har så klart ett smeknamn som det mesta annat här) fotbolls-VM och därefter England vs Colombia. Väldigt spännande matcher men nu håller vi tummarna för de svenska tjejerna på tisdag.

Följande nationaliteter syns i bild: Sverige, USA, England, Kanada, Belgien, Nederländerna, Österrike, Belgien, England. En av de bästa sakerna med utbytestermin; alla vänner med olika nationaliteter man får.

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.

En kommentar till “En lördag i sportens tecken”

Kommentarer är stängda.