Hoppa till innehåll

En månad i Norge

Tja tja bloggen!

Jag kan nu med glädje meddela att jag officiellt överlevt över en månad i Trondheim (jippie!)
Sedan min ankomst den 12e augusti har mycket hänt. Resor, nya vänner, engagerande i studentliv och en massa festande. Det har till och med blivit en pluggtimme eller två, men det är inte lika kul att prata om.

Med dagen i ära tänkte jag dela med mig av några allmänna spaningar som jag gjort på Trondheim, Norge och norrmän i allmänhet! Häng med på denna spännande lista :O

  • Folk i Norge är väldigt hurtiga! Oavsett om man befinner sig på stan mitt i natten eller på en bergstopp så är det alltid någon galning som är ute och löper. Det verkar som att norrmän har en jäkla disciplin när det kommer till träning som vi kanske inte har på samma sätt i Stockholm. Detta i konjunktion med socker- och alkoholskatten gör att folk i allmänhet är väldigt vältränade.
  • Det är förvånandsvärt mycket trafik i staden. När jag lämnade Stockholm som har över fem gånger så stor befolkning som Trondheim trodde jag inte att det skulle vara trafiken som skulle vara uppseendeväckande. Det är både mycket trafik, och folk kör väldigt fort!
  • Fortsätter på temat trafik: trafikljus för fotgängare är superkorta! Trots om man står precis vid övergångsstället måste man verkligen skynda sig för att komma över innan det blir rött igen.
  • Det är dåligt utbud på internationella produkter. Jag vet inte om detta har att göra med att Norge inte är med i EU, men det känns verkligen som att det är svårt att hitta internationella varor i matbutiken som vi är vana vid att se i Sverige.

Detta är ett smakprov på lite udda saker som man märker efter att ha bott här ett tag. När jag bott här i en månad till kommer jag säkert upptäckt ännu fler udda saker med Norge…

Bild på mig, egentligen orelaterad till texten.
Hej! Jag heter Alexander och kommer blogga om mina utbytesstudier i Trondheim. Häng med på mina resor!

En kommentar till “En månad i Norge”

  1. Väldigt roliga spaningar måste jag säga! Rödljusen kanske är så korta för att alla springer över vägen (eftersom alla är så hurtiga)! Hoppas att listan uppdateras i ett senare inlägg! Bli inte påkörd bara, vi vill att du kommer hem levande!

Kommentarer är stängda.