Till innehåll på sidan

KTH FOOD sitter i juryn för Circular Gastronomy Challenge

Leende kvinna.
Rebecka Milestad. Foto: Fredrik Persson
Publicerad 2023-09-01

Rebecka Milestad, vice föreståndare av KTH FOOD har utsetts till jurymedlem för hållbarhetspriset Circular Gastronomy Challenge. Priset tilldelas personer eller organisationer inom restaurangnäringen för idéer och initiativ som bidrar till omställning till ett sundare livsmedelssystem.

 Illustration: Cecilia Kusoffsky/circulargastronomy.se
Illustration: Cecilia Kusoffsky/circulargastronomy.se

Nominera senast 10 oktober

Illustration: Cecilia Kusoffsky/circulargastronomy.se

Vem som helst kan nominera vem som helst, men för att komma i fråga för att få hjälp med att förverkliga idén ska den vara relevant för svenska restauranger, barer, bagerier och caféer.

Läs mer och nominera här

– Vi har fortfarande mycket att göra för att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem. Restaurang-näringen är en viktig pusselbit i det arbetet, som kulturbärare, som innovationsyta och som inspiratörer. KTH FOOD vill gärna vara med och hjälpa till att visa upp goda exempel, så vi är väldigt glada över det här initiativet vi får vara med i, säger Rebecka Milestad.

Circular Gastronomy Challenge riktar sig till restaurang-, bar-, bageri- och cafébranschen och stöttar idéer och initiativ som bidrar till ett sundare matsystem. Varje år utses tre hållbara idéer som premieras med skräddarsydda coachning från särskilt utvalda experter.Juryn består av nytänkande kockar och hållbarhetsexperter inom cirkulär ekonomi och gastronomi.

– Inför årets arbete har vi förstärkt juryn med representanter från akademi och forskning. Vi vet att Rebecka kommer tillföra väldigt mycket till juryarbetet. Hennes egen forskning på KTH, breda nätverk genom KTH FOOD Centre och bakgrund på SLU gör henne till en stor källa till kunskap just när det gäller vårt ämnesområde, säger Per Styregård, medgrundare av Circular Gastronomy och juryns ordförande. 

Årets pristagare presenteras i december och det går att nominera Circular Gastronomy fram till den 10 oktober. Läs mer om kriterierna och nominera idéer och initiativ här .

Tidigare CGC-vinnare

Lösning för hur alla korkar som varje dag dras ur vinflaskorna på krogen kan återvinnas (Agneta Green, Oaxen krog, 2020)

Hur man räddar tonvis med mat från att slängas genom att laga frysta färdigrätter (Sopköket, 2021)

Hur man var som helst på jorden kan producera friskt, lokalt vatten (Wayout, 2022).