Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kopiera och flytta e-post via IMAP i Thunderbird

Lathund för att kopiera och flytta e-post via IMAP i Thunderbird.

Här visas hur man kopierar e-post och mappar från ett konto till ett annat konto. I detta exempel används Thunderbird som e-postapplikation, men handgreppen är likadana i de flesta andra applikationer.

Om man byter lösning eller leverantör var man läser sin e-post kan man enkelt kopiera sin gamla e-post och mappar för att få med sig dessa till nya systemet.

Här visas en instruktion för Thunderbird, men förfarandet är likadant på många andra klientprogramvaror.

Börja med att ansluta även ditt nya e-postkonto till samma applikation som du läser e-post från din nuvarande leverantör så att båda kontona finns uppkopplade i samma applikation (i detta fall Thunderbird).

Anvisning och inställningar för att ansluta till KTH:s centrala e-postsystem finns här: KTH e-post i Thunderbird

När detta är klart och båda e-postkontona finns anslutna kan man sen kopiera e-post och mappar.

Kopiera hela mappar

Markera den mapp du vill kopiera i den gamla e-postlådan med vänster musknapp, håll knappen intryckt och dra den till den nya e-postlådan. Tryck på CTRL på tangentbordet för att kopiera mappen. Gör man inte det så kommer mappen och alla mail i denna att flyttas (raderas på gamla stället).

Upprepa detta för varje mapp som ska kopieras.

Kopiera e-post utan mappar

För att kopiera e-post utan att ta en hel mapp markerar man ett eller flera e-post och gör på samma sätt som beskrivet ovan. För att markera flera e-post på en gång håller man inne CTRL på tangentbordet och markerar enstaka e-post, eller så markerar man det första e-postmeddelandet och sen håller man inne SHIFT när man markerar det sista i en lista man vill kopiera. Då markeras alla e-post däremellan.

Markera de e-postmeddelanden du vill kopiera i den gamla e-postlådan med vänster musknapp, håll knappen intryckt och dra de markerade mailen till den nya e-postlådan och den mapp de ska ligga i. Tryck på CTRL på tangentbordet för att kopiera dessa mail. Gör man inte det så kommer dessa mail att flyttas (raderas på gamla stället).

Upprepa detta för alla e-postmeddelande som ska kopieras.

Åtkomst till e-post via KTH:s centrala e-postsystem

Efter att detta är gjort kommer dessa mail och mappar att vara åtkomliga via olika e-post klienter (anvisningar för uppkoppling finns här till vänster) eller via webmail.kth.se .