Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

A31P3A Arkitektur: Komplext projekt 15,0 hp

Kursomgångar saknas för aktuella eller kommande terminer.
Rubriker med innehåll från kursplan A31P3A (HT 2011–) är markerade med en asterisk ( )

Innehåll och lärandemål

Kursinnehåll

Ingen information tillagd

Lärandemål

Projektet - "kandidatprojektet" - motsvarar till innehåll och uppläggning examensarbetet på grundläggande nivå A31KAX. Projektet är ett alternativ för den som inte avser att avlägga kandidatexamen.

Beskrivning av projektet återfinns under A31KAX. 

Kurslitteratur och förberedelser

Särskild behörighet

Kandidatexamen inom huvudområdet arkitektur kan erhållas efter tre års, 180 hp, studier inom arkitektutbildningen, erkänd enligt artikel 46 i det europeiska yrkeskvalifikationsdiriktivet 2005/36/EG. Det innebär att förkunskapskravet är godkänt i samtliga projekt före examensarbetets start och att samtliga kurser skall vara registrerade i betygsregistret som godkända senast två veckor före slutgenomgång.

Rekommenderade förkunskaper

Ingen information tillagd

Utrustning

Ingen information tillagd

Kurslitteratur

Ingen information tillagd

Examination och slutförande

När kurs inte längre ges har student möjlighet att examineras under ytterligare två läsår.

Betygsskala

P, F

Examination

  • PRO1 - Projekt 1, 12,0 hp, betygsskala: P, F
  • PRO2 - Projekt 2, 3,0 hp, betygsskala: P, F

Examinator beslutar, baserat på rekommendation från KTH:s handläggare av stöd till studenter med funktionsnedsättning, om eventuell anpassad examination för studenter med dokumenterad, varaktig funktionsnedsättning.

Examinator får medge annan examinationsform vid omexamination av enstaka studenter.

Övriga krav för slutbetyg

Generellt;

Lärandemålen examineras  genom redovisning av process och resultat i vid kursstart specificerade uppgifter. För godkänt betyg krävs dessutom avklarade inlämningsuppgifter, aktiv närvaro vid föreläsningar, seminarier, handledningstillfällen och genomgångar.

Examination av hur väl studenten uppfyller lärandemålen sker efter samråd mellan examinator, övriga lärare och ev. jury med bedömning i följande fyra delar:

1. Studentens arbetsprocess, projektutveckling, frågeställningar och dokumentation av detta bedöms.

2. Studentens förmåga och skicklighet att på ett utifrån föreläsningar, uppgifter och lärandemål adekvat sätt använda och hantera relevanta representationer, teknik och övriga gestaltningsverktyg bedöms.
3. Studentens avslutande inlämning, projektets kvaliteter och möjligheter prövas och diskuteras utifrån sitt arkitektoniska och konstnärliga undersökande.

4. En portfölj som redovisar basutbildningens arbete samt eventuellt andra arbeten, tävlingar och liknande, skall sammanställas och inlämnas före examinationen för ev. kompletterande bedömning.

Kompletteringskrav;

Ej uppfyllda eller redovisade lärandemål medför krav på komplettering som skriftligen skall motiveras och meddelas studenten inom en vecka efter projektets slutdatum. Det åligger studenten sedan att självständigt utföra detta arbete inom given tidsram, vilket innebär att arbetet skall vara helt färdigt och registrerade i betygsregistret senast den 15 augusti samma år. I annat fall är studenten underkänd.

Möjlighet till komplettering

Ingen information tillagd

Möjlighet till plussning

Ingen information tillagd

Examinator

Ingen information tillagd

Etiskt förhållningssätt

  • Vid grupparbete har alla i gruppen ansvar för gruppens arbete.
  • Vid examination ska varje student ärligt redovisa hjälp som erhållits och källor som använts.
  • Vid muntlig examination ska varje student kunna redogöra för hela uppgiften och hela lösningen.

Ytterligare information

Kursrum i Canvas

Registrerade studenter hittar information för genomförande av kursen i kursrummet i Canvas. En länk till kursrummet finns under fliken Studier i Personliga menyn vid kursstart.

Ges av

Huvudområde

Arkitektur

Utbildningsnivå

Grundnivå

Påbyggnad

Ingen information tillagd

Övrig information

Arkitektutbildningens grundläggande nivå (basutbildningen) avslutas med ett arbete som motsvarar högskoleförordningens definition av ett sådant självständigt arbete inom huvudområdet som kan ligga till grund för en kandidatexamen. Något krav på att avlägga sådan examen för att fortsätta arkitekturstudierna finns dock inte. Examensmöjligheten riktar sig därmed inte primärt till de studerande som avser att fortsätta till en svensk arkitektexamen. Den studerande som redan vid avgångsprojektets start helt har slutfört arkitektutbildningens första 5,5 terminer, enligt utbildningsplanen och enligt tillämpliga delar av det s.k arkitektdirektivet (85/384 EEG), har möjlighet att ansöka om kandidatexamen och därvid genomföra projektet i form av ett examensarbete (koden A31 KAX). Även sådana studerande som vid en senare tidpunkt uppfyller kraven har möjlighet att i efterhand ansöka om kandidatexamen. En sammanvägd bedömning av hela studieprestationen görs då vid detta senare tillfälle.