Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

HÅLLBAR UTVECKLING

Dags för urban stadsodling mitt på campus

Ett miljöanpassat växthus på campus ska inspirera till en grönare matproduktion. Växthuset kommer att stå intill de nya lokaler på Teknikringen dit institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) flyttar i sommar. Förhoppningen är att det ska stå färdigt att tas i drift våren 2018.

Växthusprojektet har drivits i samarbete med studenter på några av KTH:s utbildningar. Det vinnande designförslaget, kallat The Seed, har tagits fram av studenter från arkitektutbildningen.

DOKTORSINTERVJU

Bättre och billigare konstruktionslösningar genom detaljerad kunskap om vibrationsöverföringsprocessen

Fanny Deckner har studerat vibrationsöverföringsprocessen i detalj i sin doktorsavhandling och utvecklat ett instrumenteringssystem och en numerisk modell. ålet är att bringa klarhet i vibrationsöverföringsprocessen för att kunna minimera vibrationer och även förutsäga vibrationsnivåerna redan innan byggnationen startar.

NEW DOCTOR

New tool to handle decision making dilemmas in construction and renovation

In her doctoral thesis, Milena Medineckiene presents a tool that combines multi-criteria decision making methods and building certification systems (LEED, BREEAM and the Swedish system Miljöbyggnad) in order to make weighted, sustainable decisions in complicated construction tasks.

Snabblänkar inom skolan

Till ABE intranät

Kalender

Till sidans topp