Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället

Broar binder ihop människor. De tar oss över geografiska hinder, de knyter ihop kvarter, stadsdelar och världsdelar. På KTH har vi ägnat oss åt brobyggandets sköna konst i snart 200 år och i alla dess former. Detta kommer vi nu att uppmärksamma i en ny utställning.
Varmt välkommen till Broar till kunskap, en utställning organiserad av skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH. Utställningen visas 13-31 maj 2024 på KTH Biblioteket.

Broar till kunskap - mer än en utställning

Utställning, vernissage med panelsamtal och öppna lunchföreläsningar

Datum: 13-31 maj 2024

Plats: Entrén, KTH Biblioteket

Organisatör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Kontakt: kommunikation@abe.kth.se

Foto: Marianne Ström

Vernissage och invigning - 14 maj 2024

Tisdag 14 maj inviger vi Broar till kunskap med vernissage, mingel och panelsamtal på temat broar i kultur och samhälle.

Moderator: Johan Silfwerbrand, professor i brobyggnad vid KTH och tf. impactansvarig på skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Panel:

  • Marianne Ström, fotograf och kulturhistoriker 
  • Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH och författare
  • Anna-Karin Wulgué, chef konsthallen Färgfabriken

Mer information om vernissagen

Vid KTH finns några av Europas främsta experter på design och konstruktion av broar. Vi är stolta över vår vetenskapliga miljö där vi bygger broar mellan discipliner - från bygg och arkitektur till digitalisering, materialteknik och humaniora - och med samhället utanför akademin. Brobyggande är något vackert. Det vill vi manifestera i en utställning vid KTH under maj 2024.

Basen i utställningen är en fotoutställning av Marianne Ström , konsthistoriker och fotograf, som i sitt material har över 6,000 fotografier på broar. I sommar kommer invigningen av OS 2024 att ske längs broarna över Seine i Paris, där Marianne bor sedan många år.  

Utställningen kommer även att visa upp intressant aktuell forskning och utbildning på temat brobyggande vid KTH, inklusive studentarbeten. Vi ordnar öppna lunch- och frukostföreläsningar under utställningsperioden som förhåller sig fritt till tematiken: "Broar till kunskap".

Events

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2024-05-02