Till innehåll på sidan

Från idé till innovation på KTH

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Tre studenter som jobbar vid ett bord.

Kom igång med din idé

Som student på KTH kan du få stöd av KTH Innovation  för att utveckla dina idéer. Stödet är gratis och öppet för alla på KTH. Här får du de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Du behöver inte ansöka för att komma igång – bara höra av dig! Börja utveckla en idé .

Vad kan jag få hjälp med?

KTH Innovation har sedan 2007 utvecklat ett innovationsstöd som är erkänt och kopierat runt hela världen. Här kan du få hjälp med allt du behöver för att gå från idé till innovation. Stödet är uppbyggt kring en strukturerad process där du går igenom tydliga steg för att utveckla din idé.

Coaching

Du får en personlig affärsutvecklingscoach som hjälper dig att utveckla din idé genom en process med tydliga steg.

Juridiskt stöd

Patentingenjörer och jurister hjälper dig med svåra frågor kring avtal eller patent.

Finansiering

Få finansiering för att utveckla din idé. Dessutom finns möjlighet till investering från KTH Holding eller genom KTH Innovations investerarnätverk. 

Bygg ett team

Du kan få hjälp att hitta ett team eller gå med i en existerande startup.

Ta din idé till nästa nivå

Porträtt av Malin Cronqvist.

Den konkreta, konstruktiva feedback vi fick och att coacherna verkligen brydde sig om vår idé var ovärderligt. Vi hade inte varit där vi är utan KTH Innovation.

- Malin Cronqvist, KTH-alumn och grundare av Help to Help

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i program. 

  • KTH Innovations förinkubatorprogram ger dig ett års extra stöd, tillgång till makerspace, plats i vårt co-workingspace på Campus och mycket mer.
  • Brighterprogrammet ger dig kontakt med en global marknad.
  • Bicky Chakraborty Entrepreneur Programme kan ge dig en mentor som jobbat på något av världens främsta teknikföretag.

Kom in i vår community 

Teknikringen 1 är centret för innovation på KTH. Här kan du träffa KTH Innovation, gå på inspirerande events, möta spännande startups från KTH, eller sitta ned och jobba på din egen idé. Dörrarna är öppna – välkommen in! 

Håll dig uppdaterad

Besök KTH Innovations hemsida  eller håll dig uppdaterad genom att följa KTH Innovation på Instagram  eller prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter från KTH Innovation

 Porträtt av Maja Åstrand och Simon Lilja
Ett av de 20 teamen i Batch 17 är Ifigenia, som grundats av KTH-studenterna Maja Åstrand och Simon Lilja. De vill förändra industristandarden att tvinga människor sova tillsammans med vägglöss som en del av bekämpningsprocessen.

Rekordstort intresse för förinkubatorprogrammet: möt de 20 nya teamen

Tjugo nya, spännande startupprojekt går in i KTH Innovations förinkubatorprogram. Från kommunikationslösningar för individer med cerebral pares, till smarta högtalare och investeringsplattformar: möt ...

Läs artikeln
Tre kvinnor i panelsamtal på en scen

KTH Innovation kraftsamlar för att skapa samarbete mellan startups och industri

Hur kan startups och industri jobba tillsammans för att skapa ett stabilt och hållbart energisystem? Det var ämnet för den första KTH Innovation Catalyst, ett nytt initiativ för ökat samarbete mellan ...

Läs artikeln
En kraftmast underifrån.

Från fusion till grön vätgas: möt sex energistartups från KTH

Höga elpriser, ökande energibehov, och omställningen till förnybar energi ställer krav på nya lösningar inom energiområdet. Här är sex företag grundade på KTH som i framtiden kan hjälpa till att lösa ...

Läs artikeln
Innehållsansvarig:KTH Innovation
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2022-12-21