Till innehåll på sidan

Från idé till innovation på KTH

Det du lär dig under din tid på KTH kan skapa kreativa lösningar på stora och svåra problem. På KTH finns KTH Innovation, som hjälper dig som brinner för nya idéer att få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Tre studenter som jobbar vid ett bord.

Kom igång med din idé

Som student på KTH kan du få stöd av KTH Innovation  för att utveckla dina idéer. Stödet är gratis och öppet för alla på KTH. Här får du de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Du behöver inte ansöka för att komma igång – bara höra av dig! Börja utveckla en idé .

Vad kan jag få hjälp med?

KTH Innovation har sedan 2007 utvecklat ett innovationsstöd som är erkänt och kopierat runt hela världen. Här kan du få hjälp med allt du behöver för att gå från idé till innovation. Stödet är uppbyggt kring en strukturerad process där du går igenom tydliga steg för att utveckla din idé.

Coaching

Du får en personlig affärsutvecklingscoach som hjälper dig att utveckla din idé genom en process med tydliga steg.

Juridiskt stöd

Patentingenjörer och jurister hjälper dig med svåra frågor kring avtal eller patent.

Finansiering

Få finansiering för att utveckla din idé. Dessutom finns möjlighet till investering från KTH Holding eller genom KTH Innovations investerarnätverk. 

Bygg ett team

Du kan få hjälp att hitta ett team eller gå med i en existerande startup.

Ta din idé till nästa nivå

Porträtt av Malin Cronqvist.

Den konkreta, konstruktiva feedback vi fick och att coacherna verkligen brydde sig om vår idé var ovärderligt. Vi hade inte varit där vi är utan KTH Innovation.

- Malin Cronqvist, KTH-alumn och grundare av Help to Help

Vill du satsa extra på din idé under tiden på KTH finns det också möjlighet att gå med i program. 

  • KTH Innovations förinkubatorprogram ger dig ett års extra stöd, tillgång till makerspace, plats i vårt co-workingspace på Campus och mycket mer.
  • Brighterprogrammet ger dig kontakt med en global marknad.
  • Bicky Chakraborty Entrepreneur Programme kan ge dig en mentor som jobbat på något av världens främsta teknikföretag.

Kom in i vår community 

Teknikringen 1 är centret för innovation på KTH. Här kan du träffa KTH Innovation, gå på inspirerande events, möta spännande startups från KTH, eller sitta ned och jobba på din egen idé. Dörrarna är öppna – välkommen in! 

Håll dig uppdaterad

Besök KTH Innovations hemsida  eller håll dig uppdaterad genom att följa KTH Innovation på Instagram  eller prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter från KTH Innovation

Två man och en kvinna pratar utanför en gul stenbyggnad
Grundarna av SaltyCo, som utvecklat ett planetpositivt alternativ till gåsdun, tillverkat av växter som återställer skadade landområden. Bild: H&M Foundation

KTH Innovation stöttar framtidens modeinnovationer

Ett tvättpulver som förlänger kläders livslängd. En AI-lösning som hjälper bomullsodlare öka sin avkastning och inkomst. En uppfinning som gör det möjligt att återvinna elastan- och polyesterblandning...

Läs artikeln
De fyra grundarna av Pastisch sitter vid ett bord. På bordet står en låda klädd i blått papper.
Amanda Jonsson, Leone Lee, Axel Andersson och Eric Bojs står bakom Pastisch, ett "Uber för skräddare", som vann Sustainable Fashion Challenge.

”Uber för skräddare” vinner Sustainable Fashion Challenge

Amanda Jonsson stoppar ned ett par trasiga skor i en påse. Om en vecka ska de vara tillbaka, lagade och klara. Efter en halvtimmas intervju har Pastisch, ett ”Uber för skräddare” säkrat sin första kun...

Läs artikeln
Andreas Öberg och Ida Reinvalds framför gröna buskar
Propidas grundare Ida Reinvalds bygger företaget baserat på fyra års erfarenhet i fastighetsbranschen. Som student på KTH grundade hon företaget tillsammans med KTH-alumnen Andreas Öberg med målet att digitalisera fastighetsbranschen.

Tre KTH-projekt delar på 2,7 miljoner i Vinnovafinansiering

Tre av 25 projekt som får finansiering i årets utlysning av Vinnovas Innovativa Startups Steg två har rötter på KTH. Ett av projekten är Propida, en plattform som ska digitalisera flödet mellan fastig...

Läs artikeln
Innehållsansvarig:KTH Innovation
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2022-07-01